P. Šťastný tvrdí: Rekonštrukcia je predražená

8.4.2009
0
Páčil sa vám článok?

Bývalý hráč Slovana Bratislava, slovenskej reprezentácie, jej generálny manažér a súčasný poslanec Európskeho parlamentu Peter Šťastný si myslí, že rekonštrukcia Zimného štadióna O. Nepelu je predražená.

„Bude to príliš drahá stavba. Pôvodne mala rekonštrukcia vyjsť na 900 miliónov Sk, dnes to v prepočte vychádza na dve miliardy,“ tvrdí Peter Šťastný. „Navyše, hoci som dlhé roky hrával hokej, nepáči sa mi, aby to bola hala iba pre hokej. Aj keď tu okrem hlavnej haly budú dve tréningové plochy, bude to predražená stavba. Primátor pôvodne sľuboval rekonštrukciu za 900 miliónov, no pokojne sa môže stať, že rozpočet bude niekoľkokrát prekročený,“ povedal Peter Šťastný.

Podľa jeho názoru ide o do neba volajúce plytvanie verejných zdrojov a výhody z celého projektu bude mať v podstate jediný človek - prezident hokejového zväzu a šéf Slovana Juraj Široký. „On je však dosť bohatý človek, aby halu postavil sám, za vlastné peniaze. Takto je to v čase hospodárskej neistoty zbytočné plytvanie verejnými financiami.“

Peter Šťastný sa v týchto dňoch vzdal aj svojho členstva v Sieni slávy slovenského hokeja. Svojho zástupcu poveril prevzatím všetkých vecí, ktoré do siene odovzdal a symbolizovali jeho kariéru. Bývalý slovenský reprezentant bol v sieni od roku 2002, vystúpil z nej na protest proti minulosti Juraja Širokého a tomu, že neodstúpil zo svojho postu.

Dres s jeho číslom a fotografiou už nie je ani na samotnom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, odkiaľ ho zvesili ešte počas predchádzajúcich vystúpení proti súčasnému prezidentovi Slovenského zväzu ľadového hokeja.

(mm)

Páčil sa vám článok?