Vo Vajnoroch zrekonštruujú zdravotné stredisko

23.3.2009
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavské Vajnory plánujú zrekonštruovať zdravotné stredisko na námestí v tzv. druhom centre mestskej časti. Budova je podľa vajnorského starostu Jána Mrvu už približne 30 rokov v zlom stave.

"Rekonštrukciou chceme zvýšiť zdravotnú starostlivosť o občanov a zároveň zabezpečiť viac občianskej vybavenosti," povedal pre agentúru SITA Mrva. Stredisko však mestská časť neplánuje zrekonštruovať sama, do projektu vstupuje spolu s dvoma súkromnými investormi. Vo vytvorenej spoločnosti bude mať mestská časť 34-percentný podiel, obe firmy budú mať po 33 percent. "Mestská časť však nevkladá do spoločnosti Subcentro peniaze. My vkladáme len pozemok s budovou. Peniaze dajú investori," vysvetlil Mrva.

Podľa starostu by mohli získať všetky potrebné povolenia na rekonštrukciu objektu v tomto roku, s opravou by sa mohlo začať až v roku 2010. Rekonštrukcia by podľa súčasných odhadov mohla stáť okolo 414 924 € (12,5 mil. korún). V novom zdravotnom stredisku by mohol ordinovať internista, pediater, zubár či gynekológ.

Uvažuje sa aj nad rehabilitáciami, elektroliečbou či gastroenterológiou. V zrekonštruovanej budove s jedným nadzemným podlažím by sa mohla okrem ambulancií nachádzať aj banka, pošta, poisťovňa, maloobchodné služby či podľa starostu "aj iné veci, ktoré nie sú v rozpore s dobrými mravmi, keďže sme dedinské prostredie".

(sita)

Páčil sa vám článok?