V Novom Meste sa začalo jarné upratovanie

20.3.2009
0
Páčil sa vám článok?

V bratislavskom Novom Meste sa začalo jarné upratovanie, obyvatelia sa môžu zbaviť nepotrebných vecí, ktoré im doma zbytočne zaberajú miesto. Na dvadsiatich miestach im budú v rôznych termínoch až do 6. apríla k dispozícii veľkoobjemové kontajnery, a to vždy jeden deň v čase od 10:00 do 17:30.

"Na ukladanie odpadu bude dohliadať zamestnanec EKO – podniku verejnoprospešných služieb, aby sa do kontajnerov nedostali veci, ktoré tam nepatria. Okrem toho pri každom kontajneri budú na samostatnom stojane zverejnené pravidlá uloženia odpadu," informovala agentúru SITA tlačová tajomníčka starostu Nového Mesta Alžbeta Klesnilová.

Do veľkoobjemového kontajnera a jeho blízkosti je zakázané ukladať chladničky, mrazničky, práčky, sušičky, sporáky vrátane plynových, televízne a rozhlasové prijímače, výpočtovú techniku, vysávače, žiarovky a žiarivky, elektromotory a ďalšie elektrické a elektronické spotrebiče. Nemožno do nich ukladať ani lieky, chemické látky, riedidlá, farby a ich obaly, žieraviny, batérie a akumulátory každého druhu, ropné látky a ich obaly, stavebný odpad, necyklovateľný odpad, papier, sklo a plasty ako aj nadrozmerný odpad nerozmontovaný na diely.

Kontajnery budú pristavené:
23. marca na Piešťanskej ulici (na dotyku so Sibírskou) a na Sibírskej (na dotyku so Šuňavcovou)
24. marca na Kraskovej ulici (na dotyku s Americkou) a na Belehradskej (na dotyku s Kováčskou)
25. marca na ulici Za kasárňou (pri trafostanici) a na dotyku ulíc Tegelhofa a Príkopovej
26. marca na Ľudovom námestí (pri parku) a Svätovojtešskej (pri klube dôchodcov)
30. marca na dotyku Družstevnej a Kalinčiakovej (pri vjazde) a na Riazanskej (dvor Pavlovská)
31. marca na Ceste na Kamzík (parkovisko) a Jahodovej
1. apríla na ulici Na Revíne (malé parkovisko), na Bellovej (pri škole)
2. apríla na Rozvodnej (pri číslach 11 – 13) a Brečtanovej (na konci ulice)
6. apríla v Mierovej kolónii (Tylova ulica) a na Nobelovej 42

Ako Klesnilová ďalej uviedla, občania sa môžu bezplatne zbaviť aj nepotrebných elektrospotrebičov ako chladničky, práčky, sporáky televízory či počítače. "Aj v tomto roku firma Arguss ponúkla našej mestskej časti spoluprácu pri riešení problémov s odvozom nepotrebných elektrospotrebičov. Podmienkou odberu sú minimálne dva kusy veľkých domácich spotrebičov, ktoré však nemajú byť rozmontované," spresnila.

Uvedené minimálne množstvo sa v prípade potreby dá podľa nej dosiahnuť prostredníctvom správcov domov alebo dohodou viacerých občanov o bezplatný odber. Dôležité však je, aby v dohodnutom čase boli spotrebiče vyložené pred domom. Záujemcovia sa môžu s firmou Arguss skontaktovať na telefónnom čísle 0800/ 500 011, na ktorom si môžu zároveň dohodnúť termín odberu.

(sita)

Páčil sa vám článok?