Trestné stíhanie pre únik plynu v Petržalke

19.3.2009
0
Páčil sa vám článok?

Polícia po nedeľnom úniku plynu v bratislavskej Petržalke, pri ktorom bagrista poškodil plynové potrubie v administratívnom centre Digital park, začala trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia. Agentúru SITA o tom informoval hovorca bratislavskej krajskej polície František Peczár.

Ako dodal, zatiaľ nebolo vznesené obvinenie voči konkrétnej osobe. Príčiny úniku plynu a výška škôd naďalej nie sú známe. Na mieste zasahovalo trinásť hasičov. Polícia pre únik plynu zastavila dopravu na Novom meste, obmedzená bola aj mestská hromadná doprava a doprava na troch uliciach.

Plyn začal unikať okolo 15:30 po tom, čo bagrista pri výkopových prácach v centre na Einsteinovej ulici pod Novým mostom poškodil plynové potrubie, povedal v nedeľu Martin Danko, hovorca investičnej skupiny Penta, ktorá je investorom projektu. Podľa Danka nesie plnú zodpovednosť za stavebné práce olomoucká spoločnosť Gemo. Jej stanovisko sa agentúre SITA nepodarilo získať.

"Presné dôvody a zodpovednosť sú v štádiu vyšetrovania. Budova centra, ani samotné dokončenie výstavby Digital parku II poškodením plynového potrubia ohrozené neboli, povedal. Na výstavbe Digital parku pracuje investor so 40 firmami, spoločnosť Gemo je jednou z nich. Otázka škôd je podľa Danka internou záležitosťou medzi Pentou a Gemom.

Škody, ktoré spôsobil únik plynu budú vyčíslené po definitívnom administratívnom vysporiadaní,“ povedala agentúre SITA komunikačná manažérka SPP – distribúcia, a. s. Ivana Zelizňáková. Plynové potrubie je v súčasnosti už opravené a v plnej prevádzke, potvrdila. Nedeľný únik si nevyžiadal obmedzenie distribúcie plynu pre mestskú časť Petržalka.

(sita)

Páčil sa vám článok?