Prekážku v odtoku vo Vajnoroch ešte nenašli

12.3.2009
0
Páčil sa vám článok?

Prekážku v odtoku dažďovej vody v okolí Roľníckej ulice v bratislavských Vajnoroch sa stále nepodarilo nájsť. Pri nedávnych dažďoch a návaloch vody z topiaceho sa snehu voda nestíhala odtekať a vyrazila na povrch práve pri zdravotnom stredisku na Roľníckej ulici, čo je najnižší bod v mestskej časti.

Voda následne vytvorila na ulici jazero, ktoré hasiči naposledy nepretržite odčerpávali tri dni. "Krtkovali sme, monitorovali kamerou, spolupracovali s Bratislavskou vodárenskou spoločnosťou. Ani napriek úsiliu sa nám prekážku nepodarilo nájsť," povedal pre agentúru SITA vajnorský starosta Ján Mrva. Mestská časť si preto na práce objednala firmu, ktorá sa špecializuje na čistenie veľkorozmerných potrubí. Tá by mala prísť na pomoc vo štvrtok alebo v piatok, momentálne zasahuje na Letisku M. R. Štefánika.

Situácia vo Vajnoroch je v súčasnosti podľa starostu omnoho lepšia ako koncom minulého týždňa či cez víkend. Jazero spred zdravotného strediska je už odstránené a po Roľníckej ulici už premáva nielen mestská hromadná doprava, ale aj autá. Situácia v mestskej časti je momentálne pokojná a zatiaľ podľa starostu nehrozia podobné problémy s vodou. Situácia sa zlepšuje aj na starom vajnorskom letisku, voda odteká cez cestu a je prečerpávaná do odľahčovacej dažďovej kanalizácie z Rače.

Topiaci sa sneh komplikuje život obyvateľom každý rok a voda zatápa skoro všetky pivnice rodinných domov. Problémom je najmä ílovité podložie, takže voda nemá kam odtekať a v mestskej časti sa zdržiava ako v "špongii". V posledných dňoch však bola situácia v mestskej časti horšia ako po minulé roky. Tohtoročnou nepríjemnou "novinkou" bolo práve zatápanie Roľníckej ulice.

(sita)

Páčil sa vám článok?