Prasknuté potrubie na Kazanskej je opravené

2.3.2009
0
Páčil sa vám článok?

Prasknuté vodovodné potrubie na Kazanskej ulici v bratislavských Podunajských Biskupiciach, ktoré v nedeľu zatopilo garáže novostavby, je už opravené. Pre agentúru SITA to dnes uviedol hovorca Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS) Zenon Mikle.

"Pitnú vodu majú všetci obyvatelia," povedal Mikle. Príčina poškodenia potrubia zatiaľ známa nie je, pravdepodobne je to však dôsledok otepľovania a teplotných výkyvov. Zmena počasia sa podpísala zrejme aj pod poškodenie dvoch vodovodných potrubí na Bojnickej ulici v Novom Meste. "Potrubia na Bojnickej sa stále opravujú," uviedol Mikle. Vzniknuté škody zatiaľ vyčíslené nie sú. BVS zároveň prisľúbila informácie k odškodňovaniu obyvateľov, najmä tých, ktorým vytopilo garáže.

Jedno z väčších vodovodných potrubí na Kazanskej ulici prasklo v nedeľu po obede a zatopilo garáže novostavby. Voda v garážach dosahovala okolo 1,5 metra. Unikajúcu vodu z potrubia sa podarilo pracovníkom BVS zastaviť, vodu z garáží začali následne odčerpávať hasiči. Na mieste zasahovalo okolo 14 hasičov, k dispozícii mali päť plávajúcich a niekoľko ponorných čerpadiel. Zásah hasičov sa skončil krátko pred polnocou.

Porucha na potrubí na Kazanskej bola druhou v poradí, ráno prasklo hlavné vodovodné potrubie a potrubie nad ním na Bojnickej ulici. Nehoda spôsobila, že väčšia časť východnej časti mesta bola bez pitnej vody. Pred obedom sa však podarilo obnoviť dodávky vody pre všetkých obyvateľov mestských častí Podunajské Biskupice a Vrakuňa a ružinovského Prievozu. V tomto prípade však unikajúca voda zatopila blízku firmu, vodu však odčerpávali jej pracovníci, hasiči tu nezasahovali.

(sita)

Páčil sa vám článok?