Termming naďalej zabezpečuje dodávky tepla

15.1.2009
0
Páčil sa vám článok?

Spoločnosť Termming, ktorá dodáva teplo a teplú vodu štyrom bratislavským mestským častiam, Malackám a Stupave, robí aj napriek pretrvávajúcej plynovej kríze všetko pre to, aby zabezpečila plynulé dodávky tepla.

Agentúru SITA o tom informovala PR manažérka spoločnosti Jana Smolková. Spoločnosť každé štyri hodiny monitoruje tlak dodávky vo viac ako 150 zdrojoch ako aj v kotolniach s automatickou prevádzkou. Ak by však vznikli problémy s nedostatkom tlaku plynu alebo by Slovenský plynárenský priemysel (SPP) vyhlásil 2. či 3. vykurovaciu krivku, znížila by sa spotreba vo všetkých kotolniach spoločnosti Termming minimálne o 10 alebo 20 %.

V prípade vyhlásenia 2. regulačnej krivky sa môže znížiť vykurovanie v bytoch na 15 - 18°C podľa počasia. Zároveň budú obmedzené dodávky teplej vody. Netýkalo by sa to však času od 17:00 do 22:00, kedy by mala byť teplá voda dodávaná bez obmedzení. Ak by bola vyhlásená 3. regulačná krivka, vykurovanie v bytoch sa zníži na 12 - 15°C. Ešte viac by sa obmedzili dodávky teplej vody, v najhoršom prípade by sa jej dodávky úplne prerušili.

Tieto obmedzenia sa však netýkajú odberateľov Prevádzky Malacky, ktorí sú zásobovaní z Kotolne K8 Břeclavská. Tá spaľuje drevnú štiepku. Obmedzenia sa netýkajú ani jednodomových kotolní s ročným odberom plynu do 60 000 m3.

(sita)

Páčil sa vám článok?