P. Biskupice budú mať nové hrobové miesta

11.12.2008
0
Páčil sa vám článok?

Na cintoríne v Podunajských Biskupiciach pribudne 2209 hrobových miest a 468 urnových miest. Kapacita súčasného lokálneho cintorína však napriek rozširovaniu nestačí pre čoraz väčšmi sa zväčšujúcu mestskú časť.

Miestna samospráva preto s mestským pohrebníctvom Marianum chce pôvodný cintorín rozšíriť o plochu 5134 štvorcových metrov, ktorá vznikne zrušením pôvodnej záhradkárskej osady. Táto plocha susedí s existujúcim cintorínom, čo umožní voľný prechod návštevníkov do obidvoch častí cintorína.

Rozširovanie cintorína je rozdelené do dvoch etáp. Najskôr bude potrebné právne usporiadanie a následná asanácia desiatich záhradných chatiek. Predpokladané náklady sú vo výške asi 15 miliónov korún a s dokončením sa ráta na budúci rok. Bez dotácie zo strany mesta rozširovanie trvalo aj niekoľko rokov.

Mestské pohrebníctvo Marianum nedávno rozširovalo aj priestory pre hroby na cintorínoch v Rači, vo Vajnoroch, ale aj na Martinskom cintoríne. Marianum má projekt na zvýšenie kapacity cintorína v MČ Petržalka tiež na úkor niektorých cintorínskych komunikácií. Tu by mohlo pribudnúť približne 348 klasických hrobových miest, ďalej asi 300 klasických urnových miest a 230 miest v urnovej stene.

(rob, brn)

Páčil sa vám článok?