V centre mesta je provizórne osvetlenie

27.11.2008
0
Páčil sa vám článok?

Na redakciu Bratislavských novín sa obrátil čitateľ Miroslav Gatiar so sťažnosťou na nefungujúce verejné osvetlenie v centre mesta na Michalskej a Sedlárskej ulici. Podľa neho už nefunguje najmenej tri týždne.

Verejné osvetlenie podľa nášho čitateľa nesvieti na „jednej z najnavštevovanejších a najdrahších ulíc v Bratislave - od vstupu cez Michalskú bránu po Michalskú vežu nesvieti ani jedno verejné osvetlenie,“ píše. Na Michalskej ulici podľa neho celá pravá strana a celá Sedlárska ulica. „Ide o absolútne centrum mesta, neviem si predstaviť, že by takéto niečo mohlo byť v inom hlavnom meste krajín EU,“ konštatuje M. Gatiar.

Podľa hovorcu spoločnosti Siemens, s.r.o., Tomáša Krála na odstránení poruchy na Michalskej ulici spoločnosť pracuje. „V tomto momente je osvetlenie ulice zabezpečené provizórnym verejným osvetlením. Súčasne intenzívne hľadáme riešenie, ktoré si na odstránenie poruchy nebude vyžadovať výkopové práce,“ uvádza T. Král v stanovisku pre Bratislavské noviny.

Poruchy verejného osvetlenia môžu Bratislavčania nahlásiť telefonicky na 02/6381-0151 alebo cez webstránku www.siemens.sk/osvetlenie/poruchy. Každé pouličné svietidlo v starostlivosti spoločnosti Siemens je označené nálepkou s telefónnym číslom na nonstop kontaktné centrum pre hlásenie porúch verejného osvetlenia.

Po zadaní miesta, druhu zariadenia a typu poruchy, ulice, čísla domu, prípadne čísla stožiara verejného osvetlenia je možné bližšie popísať poruchu a zariadenie. V prípade, že si občan želá byť informovaný o stave nahlásenej poruchy, môže vyplniť aj svoje kontaktné údaje. Odoslaný formulár je spracovaný a informácia o poruche posunutá pohotovostným technikom, ktorí ju v najkratšom možnom čase odstránia, uvádza hovorca spoločnosti Siemens.

(rob)

Páčil sa vám článok?