Vianočný bazár vyzbieral 2,4 milióna korún

25.11.2008
0
Páčil sa vám článok?

Vnútorné priestory nabité na prasknutie, stovky čakajúcich ľudí pred vchodom - tak vyzeral 18. charitatívny Vianočný bazár, ktorý sa konal v nedeľu 23. novembra 2008 v Starej tržnici. „Tento rok sme predali 4200 vstupeniek, čo je výrazný nárast oproti vlaňajšku, keď sme ich predali 3500,“ prezradila jedna z hlavných organizátoriek podujatia Zora Grohoľová z Medzinárodného klubu žien.

Väčšiemu záujmu zodpovedal aj výťažok. „Vyzbieralo sa 2,4 milióna Sk. Pred rokom to bolo o 400-tisíc menej,“ informovala Zora Grohoľová. Výrazne tomu pomohla tombola, pred ktorou organizátori využili ťah so známymi osobnosťami osobne predávajúcimi lístky.

„O tombolu bol preto obrovský záujem. Predalo sa desaťkrát viac lístkov ako vlani. To, čo sa pred rokom predalo za celý deň, teraz bolo za hodinu,“ spokojne zhodnotila Zora Grohoľová. Samotná tombola tak vyniesla 170-tisíc Sk, výhercovia sa pritom mohli tešiť na letenky do Egypta, poukážky na pohostenie v luxusných bratislavských reštauráciách, ale aj na šperky, luxusnú bižutériu či oblečenie od známych módnych návrhárov...

Tradičnými výrobkami sa v Starej tržnici predstavili zástupcovia 29 krajín z celého sveta. Návštevníci si mohli kúpiť rôzne národné špeciality, či už na jedenie, pitie, prípadne iné výrobky charakterizujúce danú krajinu. „Úspech mali všetky štáty, ťažko vyzdvihnúť len niektoré, ale zdalo sa mi, že okrem tradičnej francúzskej ponuky sa ľudia najviac zaujímali o ázijské stánky,“ poznamenala Zora Grohoľová.

Peniaze z podujatia poputujú na dobročinné akcie a charitu, v minulosti to bolo pre detské domovy, domovy dôchodcov, domovy sociálnych služieb, prípadne pre týrané ženy, alebo pre telesne postihnutých.

(db)
Páčil sa vám článok?