Ľadovú plochu vo Vajnoroch otvoria v sobotu

20.11.2008
0
Páčil sa vám článok?

Obyvatelia i návštevníci Vajnôr budú môcť od soboty 6. decembra 2008 využívať mobilné klzisko umiestnené na ploche hádzanárskeho ihriska v priestoroch Rekreačného areálu Alviano. Počas slávnostného otvorenia budú mať návštevníci možnosť vidieť exhibičné vystúpenie krasokorčuliarov - nových talentov i slovenských reprezentantov.

Podujatie bude spojené aj s mikulášskym prekvapením pre najmenších. Ľadovú plochu s rozmermi 40 x 20 metrov bude mestská časť prevádzkovať už tretí rok, podľa hovorcu malo jej prevádzkovanie u miestnych obyvateľov a návštevníkov veľmi pozitívny ohlas.

"V posledných rokoch sa otvorenie ľadovej plochy stáva nielen neodmysliteľnou súčasťou kultúrno-spoločenského života Vajnôr, ale aj lákadlom pre obyvateľov priľahlých mestských častí," konštatoval hovorca mestskej časti Ján Mlynár. Ľadovú plochu môžu okrem verejnosti využívať aj školy a kolektívy. Ak bude priaznivé počasie, korčuľovať sa tu bude až do polovice marca.

S prípravou ľadovej plochy začne mestská časť už koncom novembra. "Po osadení a montáži konštrukčných prvkov bude chladiaci systém napustený chladiacou zmesou a nasledovne vodou. Skontroluje sa funkčnosť chladiaceho zariadenia a začne sa s výrobou ľadu," spresnil Mlynár. Dokážu vyrobiť ľad s teplotou do - 8 stupňov Celzia pri vonkajšej teplote do 10 až 15 stupňov Celzia.

Počas prevádzky treba počítať s tým, že počas dňa býva klzisko šesť až sedemkrát na približne 30 minút pre nevyhnutnú technickú úpravu ľadu uzatvorené. Vďaka osvetleniu v areáli môžu záujemcovia využívať ľadovú plochu aj vo večerných hodinách. Súčasťou klziska sú aj šatne so skrinkami na odkladanie osobných vecí, sociálne zariadenie a sprchy. Návštevníkom je k dispozícii aj bezplatné parkovisko. "Počas prevádzky ľadovej plochy máme pripravenú reprodukovanú hudbu, ktorá návštevníkom bude spríjemňovať chvíle strávené na ľade," doplnil Mlynár.

(sita)

Páčil sa vám článok?