V Záhorskej Bystrici sa môžu vyjadriť k službám

25.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

Obyvatelia Záhorskej Bystrice sa môžu vyjadriť k tomu, aké služby im v mestskej časti najviac chýbajú. Spoločnosť Opera SL Group tu totiž plánuje vybudovať novú štvrť Pod vŕškami, súčasťou ktorej bude aj nákupné stredisko s rozlohou 8 000 metrov štvorcových a menší polyfunkčný obytný komplex s rozlohou 1 000 metrov štvorcových.

"Budujeme novú štvrť a naším cieľom je, aby sa lokalita Pod vŕškami stala harmonickou súčasťou Záhorskej Bystrice. Centrum služieb, ale aj cyklistické trasy či park budú využívať všetci občania tejto mestskej časti. Anketa medzi občanmi nám pomôže priniesť do Záhorskej Bystrice aj služby, ktoré dnes obyvateľom chýbajú,“ uviedla zástupkyňa spoločnosti Tatiana Lulkovičová. Občania môžu svoje názory posielať na adresu podvrskami@podvrskami.sk alebo na miestny úrad v Záhorskej Bystrici.

Projekt Pod vŕškami je koncipovaný ako celistvá harmonická štvrť na rozlohe 310 000 metrov štvorcových. Takmer 8 000 metrov štvorcových bude vyčlenených na verejný park s lavičkami, vodnými plochami, detskými ihriskami a oázami, ktoré budú slúžiť na relax obyvateľov. Okrem pozemkov na výstavbu individuálnych rodinných domov ponúkne 24 rodinných domov a na ploche 115 000 metrov štvorcových aj byty.

Prvé byty by mali byť podľa Lulkovičovej dokončené koncom budúceho roka. Súčasťou štvrte by podľa nej mali byť aj lekáreň, supermarket, čistiareň, prípadne pobočky bánk a telekomunikačných operátorov, fitnes či kaderníctvo. Pre mladé rodiny bude pripravená škôlka, základná škola či materské centrum s detským kútikom.

Developermi projektu sú spoločnosti Opera a izraelská SL Group, Delek a BSG (Scorpio), ktoré v projekte Pod vŕškami vystupujú pod spoločným názvom Opera SL Group. Počas piatich rokov výstavby dosiahnu celkové investície osem miliárd korún (265,55 milióna €).

(sita)

Páčil sa vám článok?