Vajnory mapujú záujem o opatrovateľské služby

14.7.2008
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Vajnory v súčasnosti aktuálne mapuje prostredníctvom dotazníka záujem medzi občanmi o opatrovateľské služby.

Nemalo by ísť o opatrovateľský servis v bežnej podobe, ale o služby, ktoré dôchodcom a imobilným občanom poskytujú ľudia z ich bezprostredného okolia bez nároku na finančnú odmenu.

Ide predovšetkým o susedskú výpomoc, keď susedia pomáhajú prestarnutým občanom pri nákupoch, prinesení liekov alebo sprievode k lekárovi. Pre miestny úrad je preto dôležité zistiť a zadefinovať, o akú opatrovateľskú službu je vo Vajnoroch reálny záujem a tak sociálny servis priblížiť čo najviac k občanovi.

Vajnory majú v súčasnosti 4300 obyvateľov prihlásených na trvalý pobyt. Pre odkázaných miestnych občanov v obci pôsobí aj Centrum privátnych sociálnych služieb Amico s kapacitou 14 lôžok. Klienti uzatvárajú zmluvy priamo s prevádzkovateľom na odporúčanie sociálnej komisie miestneho úradu. Poplatky za poskytnuté služby si čiastočne hradí klient. Základný mesačný poplatok je 7196 Sk (239 eur). Celková cena týchto služieb však predstavuje približne 25.000 Sk (830 eur) mesačne.

(tasr)

Páčil sa vám článok?