Landererovu rozširujú, zeleň nahradzujú dlažbou

21.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

Deliaci pás na Landererovej ulici v úseku od vyústenia Olejkárskej po areál bývalého Presscentra (dnes Tower 115) v týchto dňoch upravujú, namiesto zelene sem kladú zámkovú dlažbu.

Podľa informácií z bratislavského magistrátu úpravy miestnej komunikácie Landererova súvisia s projektom výstavby mestskej štvrte Eurovea, ktorú v neďalekej zóne Pribinova stavia írska developerská skupina Ballymore Properties. Stavba je rozvrhnutá na dve časti, jedna z nich bola naplánovaná na obdobie od 27. marca do 27. apríla, druhá na obdobie od 28. apríla do 25. mája.

Práce vykonáva jeden z odštepných závodov spoločnosti Doprastav Bratislava, a.s. Na magistráte nám nevedeli vysvetliť, prečo sa zvolilo riešenie, ktoré nepočíta so zeleňou. Ako nám povedala hovorkyňa spoločnosti Ballymore Properties Patrícia Hradilová, spoločnosť rozširuje Landererovu ulicu na základe zmluvných záväzkov, ktoré má voči mestu.

Zeleň, ktorá bola v deliacom páse na Landererovej ulici, bola síce značne zanedbaná a mesto sa o ňu poriadne nestaralo, predsa však šlo o zelenú plochu s rozlohou niekoľko stoviek štvorcových metrov. Zdá sa, že mestu nezáleží na tom, aby sa zachovala - zrejme preto, lebo s dlažbou je menej starostí ako napríklad s trávnikom či kríkmi, o ktoré by sa bolo treba starať.

Jedno z možných vysvetlení, prečo mesto netrvalo na tom, aby v deliacom páse na Landererovej ulici bola zeleň, je, že už dnes sa mlčky predpokladá, že sa bude využívať na parkovanie. Deliaci pás je síce pomerne úzky, ale pre podaktorých vodičov, ktorí bežne parkujú na chodníkoch a priechodoch pre chodcov, by nebolo problémom zaparkovať aj rovno uprostred Landererovej ulice.

(juh)
FOTO - Oto Limpus

Páčil sa vám článok?