Prečo chcú zrušiť trhovisko na Poľnej ulici?

22.4.2008
0
Páčil sa vám článok?

Ako vidno, mestská časť Staré Mesto pripravuje na rok 2008 ďalšie vytriezvenie z predvolebných sľubov. Namiesto revitalizácie trhoviska na Poľnej, „dočasne“ tam premiestneného pre výstavbu budovy na uličke Malý trh, ho chce tentoraz definitívne zrušiť. Prečo? Lebo!

Nenásytný moloch finančnej inštitúcie pod názvom Slovenské investície, ktoré sa už prejavili voči obyvateľom z okolia násilným tlakom, a zabrali pre seba pozemok, na ktorom stál posledný originálny domček na Poľnej ulici, adaptovaný na bistro, kam si chodili v lete posedieť vonku pod chladivými stromami, potrebuje veľkogaráž.

Táto inštitúcia po druhý raz prejavila svoju agresivitu, keď si násilne označkovala parkovacie miesta tesne pri plote Ondrejského cintorína. Vtedy ešte zrejme účinne zasiahla štátna moc a označenie miest výhradne pre Slovenské investície z večera na ráno sa stratilo.

Pripravované zrušenie trhoviska je surovým, necitlivým a vysoko nedemokratickým krokom voči všetkým okolitým obyvateľom, ale najmä starším obyvateľom, mladým mamičkám, ktorí blízke trhovisko využívali na nákupy čerstvého ovocia a zeleniny, keďže obchodné reťazce sú pre nich vzdialenostne málo dostupné.

Okolie Poľnej ulice je trvalo atakované developermi, ktorí vytvorili z príjemného bývania postupne pre ľudí peklo neustálymi stavebnými prácami, ktorých výsledkom sú nové hliníkovo-presklené škatule, uberajúce Staromešťanom posledné štvorcové miesta pre normálny život, pohyb a zeleň.

Pán starosta spolu s poslancami Starého Mesta, prosíme i žiadame vás zmeniť záber trhoviska pre garáže na revitalizáciu trhoviska na Poľnej ulici s rozšírením ponuky v zmysle takej vzácnej oddychovej zóny pri Medickej záhrade. Niet reálne najmenšieho dôvodu, aby návštevníci Medickej záhrady museli vdychovať výfuky stovák áut, miznúcich vo veľkokapacitnej garáži.

Poľná ulica s Medickou záhradou a Ondrejským cintorínom - poloparkom tvoria poslednú prirodzenú voľnejšiu zónu v centre mesta, kde sa môžu obyvatelia a chodci cítiť ako ľudia, a nie štvaná zver štvorkolesovými tátošmi v tieni  slovenských mrakodrapov!

PhDr. Milan Čechvala, Staré Mesto
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?