Na hlavnej stanici pokračujú opravy

3.2.2008
0
Páčil sa vám článok?

Na Hlavnej stanici, alebo presnejšie Železničnej stanici Bratislava hlavná stanica, ako znie jej oficiálny názov, sa opravuje. Rekonštrukčné práce majú pokračovať aj v budúcom roku.

Ako uviedol hovorca Železníc Slovenskej republiky Ján Keresteš, zmenu vzhľadu Železničnej stanice Bratislava hlavná stanica možno registrovať už od decembra roku 2000, keď železnice začali realizovať rekonštrukciu prvého nástupišťa.

Rekonštrukcia pozostávala z umiestnenia novej konštrukcie nástupišťa a prístrešku a súvisiacich úprav železničného zvršku, kanalizácie, elektroinštalácie a slaboprúdových rozvodov. V rokoch 2001 až 2002 práce pokračovali opravou striech všetkých staničných budov a fasád viditeľných zo strany od koľajiska vrátane výmeny a úpravy slaboprúdových rozvodov.

Tento rok v júli sa začali práce na úprave fasády zo strany od mesta vrátane výmeny okien spolu s opravou strechy nad bývalou reštauráciou. Demontoval sa oceľový „poštový prístrešok“ a  prístavky skladov z roku 1949. Predpokladané rozpočtové náklady predstavujú finančný objem asi 35 miliónov korún.

V rámci tejto stavby sa pripravuje aj projektová dokumentácia na rekonštrukciu nástupišťa číslo 2, ktorá rieši vybudovanie novej konštrukcie nástupišťa a prístrešku, súvisiacich úprav železničného zvršku koľají číslo 2 a 4, kanalizácie, elektroinštalácie a slaboprúdových rozvodov. Realizácia stavby je plánovaná na rok 2003.

V priestoroch stanice tiež modernizujú a rekonštruujú informačný a orientačný systém. V tomto roku sa začali aj práce na ozvučení haly a prvého nástupišťa.

(ver)
Páčil sa vám článok?