Otvorili nové opatrovateľské zariadenie

22.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Vysoké európske štandardy spĺňa nové Zariadenie opatrovateľskej služby na Mlynarovičovej ulici v Petržalke, ktoré vo štvrtok 17. januára slávnostne uviedol do prevádzky starosta Milan Ftáčnik.

Petržalské sociálne zariadenie je jedno z najmodernejších na území Bratislavy a dokáže poskytnúť nový domov pre 30 klientov, ktorí môžu bývať v 10 dvojlôžkových a 10 jednolôžkových izbách. Poplatok za mesačný pobyt klienta sa bude v tomto roku pohybovať na úrovní 12 500 korún (priemerný poplatok v súkromných zariadeniach je asi 30 000 korún za mesiac).

Petržalská samospráva pristúpila ku komplexnej rekonštrukcii objektu bývalej materskej školy v auguste roku 2006. Z verejného rozpočtu mestskej časti sa na stavebné a rekonštrukčné práce vynaložilo viac ako 40 miliónov korún, pričom ďalších päť miliónov vyčlenili miestni poslanci na interiérové a zdravotnícke vybavenie objektu. Zariadenie je okrem iného vybavené výťahom, modernou relaxačnou miestnosťou, kúpeľňou s hydraulickou vaňou. Každý klient je nepretržite napojený na opatrovateľku cez pult núdzového volania.

Investovaním verejných zdrojov do rekonštrukcie zničeného objektu urobila petržalská miestna samospráva krok vpred pri realizácii programových priorít na roky 2007 - 2010. Jednou z nosných programových priorít v sociálnej oblasti je opatrenie smerujúce k zlepšeniu starostlivosti o chorých a starých ľudí. Komplexnou rekonštrukciou objektu sa podarilo samospráve urobiť praktický krok k zabezpečeniu dôstojného zaopatrenia ľudí odkázaných na celodennú starostlivosť.

(brn)

Páčil sa vám článok?