Neekologické rozhodnutie poslancov

19.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Podľa nového bratislavského nariadenia sú ceny za zber, prepravu a zneškodňovanie domového odpadu rozdelené podľa veľkosti odpadových nádob a periodicity ich odvážania.

Ak ste ekologicky uvedomelý občan - triedite odpad a organický kompostujete - inými slovami znižujete množstvo komunálneho odpadu, ktorý treba zneškodňovať, budete musieť za to platiť viac. Totiž odvoz 110-litrovej nádoby raz za dva týždne stojí 100 korún, raz za týždeň 83 korún.

V podstate ekologicky uvedomelý občan je v porovnaní s neuvedomelým znevýhodnený. Prečo, hoci ide o ten istý výkon, má podľa periodicity rozdielnu cenu? Podľa toho by mala byť aj cena, napríklad za chlieb, podľa periodicity nákupu rozdielna - ak si ho kúpim každý druhý deň, mal by som platiť viac, ako keď si ho kupujem každý deň? Alebo ako tomu mám rozumieť...?

Ak už poslanci miestneho zastupiteľstva (predpokladám, že im záleží na znižovaní množstva komunálneho odpadu) schválili takéto nariadenie, je ich povinnosťou vysvetliť občanom, prečo postupovali tak neekologicky, pretože podľa ich rozhodnutia sa trápiť s triedením odpadu vôbec nevyplatí.

Verím, že na stránkach Staromestských novín nielen vysvetlia svoje počínanie, ale aj urobia nápravu, aby odvoz a likvidácia odpadu boli skutočne po novom.

Váňa Kováčová, Staré Mesto
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?