Otvoria nové zariadenie opatrovateľskej služby

16.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Nové zariadenie opatrovateľskej služby na Mlynarovičovej ulici v Petržalke vybudovala tamojšia samospráva. Spĺňa vysoké európske štandardy a je jedno z najmodernejších na území hlavného mesta.

Ako potvrdil petržalský hovorca Ľubomír Andrassy, starosta Milan Ftáčnik ho slávnostne uvedie do prevádzky 17. januára. Zariadenie poskytne nový domov pre 30 klientov, ktorí môžu bývať v 10 dvojlôžkových a 10 jednolôžkových izbách.

Poplatok za mesačný pobyt bude na úrovní 12.500 Sk, pričom podľa Andrassyho priemerný poplatok v súkromných zariadeniach je cca 30.000 Sk.

Petržalská samospráva pristúpila ku komplexnej rekonštrukcii objektu bývalej materskej školy v auguste 2006. Zo svojho rozpočtu uvoľnila na stavebné a rekonštrukčné práce vyše 4 milióny Sk a ďalších 5 miliónov na interiérové a zdravotnícke vybavenie. V objekte nechýba výťah, moderná relaxačná miestnosť, kúpeľňa s hydraulickou vaňou. Každý klient je nepretržite napojený na opatrovateľku cez pult núdzového volania.

Investovaním verejných zdrojov do rekonštrukcie chátrajúceho objektu urobila petržalská samospráva dôležitý krok pri realizácii programových priorít na roky 2007 – 2010. Jednou z nich v sociálnej oblasti je zlepšenie starostlivosti o chorých a starých ľudí. Komplexnou rekonštrukciou objektu samospráva zabezpečí dôstojné zaopatrenie ľudí odkázaných na celodennú starostlivosť.

(tasr)

Páčil sa vám článok?