Komunitné centrum pracuje s mládežou

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Na prelome augusta a septembra nastali v klubových priestoroch Komunitného centra Kopčany technické úpravy a zmeny, aktivity v teréne však zostávajú nezmenené.

S prichádzajúcim školským rokom Komunitné centrum opäť spúšťa vo svojich priestoroch jedenkrát do týždňa doučovanie pre deti prvého stupňa základných škôl. Počas druhého leta svojho fungovania ponúkalo Komunitné centrum aktivity v nízkoprahovom klube aj v teréne. V klube si mladí ľudia môžu zahrať stolný futbal, šípky, oddýchnuť si a poradiť sa s pracovníkmi a pracovníčkami o aktuálnych problémoch. Pre deti funguje raz do týždňa klubová „výtvarka“, skupina dievčat navštevuje kurz varenia. Vonku na sídlisku každý pondelok a štvrtok pracovníci centra ponúkajú deťom zaujímavé voľnočasové aktivity a príležitosť na rozhovor o témach, ktoré sú pre nich dôležité. Príležitostnú „bubnovačku“ na sídlisku organizuje Komunitné centrum v spolupráci s občianskym združením Vačkanobub.

V Komunitnom centre Kopčany momentálne pracujú tri stále pracovníčky a traja dobrovoľníci. Počas školského roku je počet aktívnych dobrovoľníkov 8 až 10. V októbri bude v rámci projektu opäť spustený cyklus vzdelávacích stretnutí pre nových záujemcov.

Komunitné centrum občianskeho združenia Odyseus, ktoré svoje služby zameriava na deti a mladých ľudí, funguje na sídlisku Kopčany od februára minulého roku. Nachádza sa v priestoroch sociálnej ubytovne magistrátu, ktorý prenajal združeniu svoje priestory v ubytovni na petržalskom sídlisku. Sídlisko Kopčany v Petržalke si občianske združenie Odyseus vybralo samo preto, lebo ešte v 90. rokoch tu bola zriadená ubytovňa pre sociálne slabších občanov, kam umiestňovali aj tzv. neplatičov. Magistrát prevzal túto budovu v roku 2002.

Páčil sa vám článok?