Na Hrade bude Záhradná slávnosť

18.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

V záhradách bratislavského hradu bude 30. apríla a 1. mája 2. Záhradná slávnosť, ktorú organizuje UNICEF Slovensko v spolupráci so zahraničnými obchodnými komorami na Slovensku.

Zatiaľ čo prvá časť slávnosti, v stredu 30. apríla, je len pre pozvaných, štvrtkové prvomájové popoludnie bude patriť všetkým Bratislavčanom, no predovšetkým deťom.

Od 14. do 18. hodiny pre nich organizátori pripravili bohatý program, v ktorom sa predstaví divadlo PIKI, Kubko a Maťko, Klub akrobatického rock´n´rollu Hydrorock, Detský tanečný súbor latinsko-amerických tancov Caribena, ľudová hudba Cifra, detský folklórny súbor Červené jabĺčko.

Svoje umelecké schopnosti si deti budú môcť rozvíjať v umeleckých dielňach ÚĽUV-u, či u Karola Krčmára vo vystrihovaní masiek. Sociálny dom prof. Matulaya, Sociálny dom Kampíno a Dom svitania z Jakubova vám predvedú výrobu a maľovanie rôznych umeleckých predmetov.

Cieľom tohtoročnej Záhradnej slávnosti je získanie finančných prostriedkov potrebných na vodné a sanitačné programy v Etiópii, ako aj na slovenský projekt Linka detskej istoty, čo je 24 hodinová telefonická služba pre deti, kam sa môžu denne obracať so svojimi veľkými aj malými problémami.

(brn)
Páčil sa vám článok?