V centre mesta pribudli dva nové hotely

16.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Sieť hotelových zariadení v centre Bratislavy v uplynulých dňoch obohatili hneď dva nové zaujímavé prírastky - hotel Ibis a hotel Marrol's. Obidva už naplno fungujú.

Od Veľkej noci je v prevádzke hotel Ibis, ktorý je súčasťou polyfunkčného komplexu Bussiness Center Slovakia v dolnej časti rekonštruovanej Zámockej ulice. Hotel patrí renomovanej francúzskej spoločnosti ACCOR, ktorá pod niekoľkými značkami prevádzkuje hotely v mnohých krajinách sveta a pod značkou Ibis prostredníctvom zariadenia na Zámockej prvý raz vstupuje na slovenský trh.

Sedempodlažný hotel má 240 lôžok, vlastné podzemné garáže s asi 35 státiami, poskytuje služby v trojhviezdičkovom štandarde a je zameraný najmä na obchodných cestujúcich. Podľa analýzy vypracovanej v Rakúsku totiž práve zariadenia so zameraním na túto klientelu v Bratislave chýbali.

Od apríla je v prevádzke aj štvorhviezdičkový hotel Marrol's na Tobruckej ulici, ktorý má ambície stať sa jedným z najlepších v Bratislave. Hotel je situovaný v komplexne zrekonštruovanej historickej budove, ktorá má po rekonštrukcii päť nadzemných podlaží. Vybudovala ho bratislavská firma Senetus a svoje nezvyčajné pomenovanie nesie po lady Mary Ann Marrol, dcére bohatého škótskeho obchodníka, ktorej záľubou bolo cestovanie a na prelome 19. a 20. storočia navštívila Bratislavu.

Tu zachránila život synovcovi továrnika Antala Marshala vlastniaceho objekt na Tobruckej ulici. Antal Marshal z vďačnosti po nej pomenoval svoju dielňu a nad vchod umiestnil jej podobizeň, ktorá sa zachovala dodnes. Hotel je zariadený v retroštýle a súčasne moderne - je plne klimatizovaný a hosťom ponúka napríklad aj neobmedzený prístup na internet.

Je tu dovedna 54 prevažne dvojposteľových izieb, z toho tri luxusné apartmány, v podzemí je 53 garážových státí. Súčasťou hotela je aj relaxačné centrum s bazénikom, saunou a soláriom.

(lau)
Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie