Našli sa peniaze na opravu Reduty

14.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na jar budúceho roku sa v Bratislave uskutoční prestížne podujatie - Jarné zasadnutie Parlamentného zhromaždenia NATO. Po rozhodnutí, že sa bude konať v Redute, vláda rozhodla o vyčlenení prostriedkov na jej opravu.

Na tento rok vláda odsúhlasila vyčlenenie sumy 39,5 milióna korún. V priebehu tohtoročného leta sa vykonajú najmä stavebné práce, počas ktorých budú upravené priestory budovy, predovšetkým Koncertná sieň, foyer, Malá sála, priľahlé priestory na druhom podlaží, ale aj priestory na iných podlažiach.

Najväčšie finančnú položku predstavuje doplnenie klimatizácie v priestoroch foyer a Malej sály (v súčasnosti je klimatizácia zabudované len vo veľkej sále - Koncertnej sieni Reduty. V roku 2004 by sa potom mala zabudovať autonómna klimatizácia do priestorov, ktoré budú použité ako salóniky pre najvyšších predstaviteľov NATO.

Ťažiskom nákladov na rok 2004 je - popri už spomenutom zabudovaní autonómnej klimatizácie - zabezpečenie inventárneho zariadenia (kúpa inventárov, zapožičanie starožitných nábytkov a iných zariaďovacích prvkov, oprava stoličiek a podobne). Ďalšou významnou položkou je vyrovnanie podlahy Koncertnej siene na úroveň pódia, aby bolo možné postaviť rokovací stôl.

Nevyhnutným nákladom, vyplývajúcim z predpokladaných bezpečnostných požiadaviek, bude doplnenie a modernizácia elektronického požiarneho systému a elektronického zabezpečovacieho systému. Náklady na budúci rok (spolu s nákladmi priamo spojenými s organizovaním akcie) sa odhadujú na 26,75 milióna korún. O tieto prostriedky by sa mala zvýšiť rozpočtová kapitola rezortu kultúry na budúci rok.

(juh)
Páčil sa vám článok?