V parčíku pri Carltone ostane aj trávnik

11.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

V rámci rekonštrukcie Mostovej ulice a výstavby nového vjazdu do garáží Carltonu sa objavili úvahy o položení dlažby v parčíku pred Redutou. Časť trávnika v okolí sochy na pamiatku oslobodenia ostane zachovaná.

V rozhovore pre naše noviny to potvrdil staromestský vicestarosta Andrej Petrek. Ako ďalej konštatoval, existujúce asfaltové plochy budú nahradené dlažbou (podobne ako je to na iných miestach v pešej zóne), a to tak, aby povrch korešpondoval s práve budovaným novým vjazdom do podzemných garáží hotela Carlton.

Okrem toho by v tomto priestore mali byť osadené nové lavičky a koše na odpadky. Podľa vyjadrenia A. Petreka by všetky úpravy tohto priestoru mali byť dokončené najneskôr do mája budúceho roku, keď sa Reduta stane dejiskom prestížneho medzinárodného podujatia - Jarného zasadnutia Parlamentného zhromaždenia NATO.

Ako sa ďalej vyjadril A. Petrek, stromy by mali pribudnúť aj na Mostovej ulici a v blízkosti budovy ministerstva životného prostredia na Námestí Ľudovíta Štúra. „Želaním mestskej časti je, aby v celom tomto priestore pribudlo 27 stromov,“ uviedol. „Všetko bude závisieť od stanoviska správcov inžinierskych sietí, ktoré sa nachádzajú pod povrchom.“

V priestore parčíka pred Redutou sa ešte žiadne práce nezačali. Od konca júna však pokračujú práce na výstavbe nového vjazdu do podzemných garáží hotela Carlton na Mostovej ulici. V júli sa rozbehli aj práce na rekonštrukcii koľajovej trate. Tieto práce si vyžiadali úplné vylúčenie električkovej dopravy z Mostovej a Jesenského ulice.

Pripomeňme, že s požiadavkou vybudovať z bezpečnostných dôvodov nový vjazd do garáží Carltonu prišlo Veľvyslanectvo USA krátko po teroristických útokoch v New Yorku a Washingtone v septembri 2001. Existujúci vjazd z Paulínyho ulice sa totiž nachádza v bezprostrednej blízkosti budovy amerického veľvyslanectva na Hviezdoslavovom námestí. Po vybudovaní nového vjazdu sa prestane využívať a bude neprejazdný, ale ostane zachovaný, takže v prípade, že sa ambasáda USA odsťahuje, bude možné jeho opätovné sprevádzkovanie.         

(lau)

Práce na rekonštrukcii električkovej trate na Mostovej ulici a na novom vjazde do podzemných garáží hotela Carlton intenzívne pokračujú aj v týchto dňoch.
FOTO - Oto Limpus

Páčil sa vám článok?