Pressburg Centrum chcú revitalizovať

8.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Výškovú budovu známu ako Presscentrum, ktorá sa vlani premenovala na Pressburg Centrum, odteraz bude spravovať spoločnosť J&T Global, ktorá plánuje objekt revitalizovať.

Predstavitelia J&T Global v uplynulých dňoch podpísali s vedením akciovej spoločnosti Pressburg Centrum, ktorá budovu spravovala doteraz, zmluvu o realitnom developerstve a správe objektu.

,,Našou úlohou je revitalizácia objektu a konsolidácia celého areálu po prevádzkovo-technickej, ale aj ekonomickej stránke a pripraviť spoločnosť na vstup strategického investora,“ povedal Peter Korbačka, predseda predstavenstva J&T Global. Obsadenosť jedného z prvých objektov v Bratislave, ktoré označujeme ako biznis centrá, je v súčasnosti menej ako 50 percent. ,,Naším cieľom je zvýšiť tento podiel na približne 90 percent,“ povedal P. Korbačka.

Plánovaný objem investícií, ktoré bude potrebné v prvej fáze vynaložiť, sa odhaduje na desiatky miliónov korún. Ich presnú výšku však bude možné špecifikovať až na základe energetického auditu. ,,Administratívna budova Pressburg Centra je vzhľadom na morálnu zastaranosť technologických zariadení mimoriadne energeticky náročná. Audit by mal ukázať, či je možné existujúce technologické zariadenia upraviť tak, aby spĺňali nároky modernej administratívnej budovy, alebo bude nevyhnutné investovať do inštalácie nových,“ vysvetlil Korbačka.

Ako dodal, okrem toho J&T Global zvažuje aj ďalší rozvoj lokality, v súlade s rozvojovým programom mesta a v kontexte budovania nového moderného centra v zóne Pribinova. Areál totiž patrí k územiu, ktoré sa bude postupne revitalizovať na moderné bratislavské polyfunkčné centrum.

Pressburg Centrum sa rozprestiera na nábreží Dunaja na Pribinovej ulici. Súčasťou areálu je 27-poschodová administratívna budova so zázemím a podzemnými garážami s vyše 22 000 m2 prenajímateľnej plochy s komplexnými službami a viacúčelová budova na Landererovej ulici s celkovou prenajímateľnou plochou  1600 m2. V areáli sú všetky potrebné služby - pošta, banka, potraviny a reštaurácie.

Developerská a realitná spoločnosť J&T Global, člen finančnej skupiny J&T, pôsobí na trhu s nehnuteľnosťami  už od roku 1997. Najvýznamnejšími projektmi, ktoré spoločnosť realizuje, patrí Westend Business Park, Logisticko-distribučný park Devínska Nová Ves a  nový polyfunkčný komplex na bratislavskom nábreží s názvom River Park. Objem investícií, ktoré J&T Global realizuje v nasledujúcich piatich rokoch, dosiahne viac ako 10 miliárd korún.

(lau)
Páčil sa vám článok?