Na Mostovej ulici stále pokračujú terénne úpravy

2.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Po vybudovaní nového vjazdu do podzemných garáží hotela Carlton a oprave trate električiek práce na Mostovej ulici pokračujú terénnymi úpravami, ktoré budú trvať aj v budúcom roku.

Schválená štúdia predpokladá realizáciu prác v niekoľkých etapách. Ako nás informoval Vladimír Vršanský, riaditeľ Ateliéru obchodu a cestovného ruchu, ktorý sa projekčne podieľal na prácach na Mostovej ulici, ešte v tomto roku sa má upraviť chodník zo strany hotela Carlton. V budúcom roku majú práce pokračovať v parčíku pred Redutou, na Námestí Ľudovíta Štúra a zrekonštruuje sa aj chodník zo strany Reduty.

Detaily úprav však v čase uzávierky tohto vydania našich novín ešte neboli známe. Isté je len to, že terén bude upravený tak, že chodníky budú v jednej rovine s traťou električiek, takže na ulici nebudú nijaké obrubníky. Na všetkých uvedených miestach má byť položená kamenná dlažba porovnateľnej kvality a úrovne ako v pešej zóne v historickom jadre mesta.

Podľa vyjadrenia V. Vršanského situáciu komplikuje skutočnosť, že zároveň sa rekonštruuje fasáda budovy Reduty. Ako sme už informovali, oprava Reduty musí byť nevyhnutne ukončená do jari budúceho roku, pretože v jej priestoroch sa má uskutočniť prestížne podujatie - Jarné zasadnutie Parlamentného zhromaždenia NATO.

(lau)

Páčil sa vám článok?