Ľudia z Prievozskej 13 strávia noc mimo domova

22.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Noc po výbuchu plynu v bytovke na Prievozskej ulici 13 strávi väčšina obyvateľov krídla domu u rodiny, známych alebo v hoteli. V utorok ráno majú sprístupniť byty na revíziu elektrických rozvodov a v stredu na revíziu plynových rozvodov.

V tomto krídle domu so 16 bytmi je zákaz zapájať elektrickú energiu a používať plyn, povedala Katarína Tóthová, členka dozornej rady spoločenstva vlastníkov bytov na Prievozskej č. 11 až 17. Obyvatelia podľa nej na noc z bezpečnostných dôvodov odišli.

V miestnostiach, práve nad bytom, kde vybuchol plyn, sa však dnes večer svietilo elektrickou energiou. Muž, ktorý sa tam nachádzal, napriek Tóthovej osobnému upozorneniu elektrinu nevypol. Tóthová na situáciu upozornila správcovskú spoločnosť a navrhla zavolať políciu.

Podľa Kataríny Tóthovej urobil správca revíziu rozvodov v spoločných priestoroch v dome v súlade s predpismi.

Slovenský plynárenský priemysel v pondelok predpoludním na mieste výbuchu odstavil prívod zemného plynu pre približne 20 bytov v dome. Podľa predbežne dostupných informácií všetky plynárenské zariadenia, za ktoré zodpovedá SPP–distribúcia, a.s., by mali byť v poriadku, informoval SPP.

V byte na Prievozskej ulici 13 vybuchol približne o 8.45 h plyn. Jeho majiteľku odviezli s popáleninami do nemocnice v  Ružinove. Okolnosti výbuchu vyšetruje polícia.

(tasr)

Páčil sa vám článok?