Mesto a Marianum chcú rozšíriť cintorín v Ružinov

13.8.2007
0
Páčil sa vám článok?

Mesto Bratislava a jeho príspevková organizácia Marianum pripravujú rozšírenie cintorína v mestskej časti Ružinov, ktoré si vyžiada 13 miliónov korún. Na ružinovskom cintoríne pribudne asi 5000 nových hrobových miest, 2500 až 3000 nových urnových schránok na urnových stenách.

Kapacita voľných hrobových miest vydrží v Bratislave len štyri roky, potom nastane v pochovávaní zomrelých patová situácia, uviedol riaditeľ Pohrebníctva mesta Bratislavy Marianum Miloslav Hrádek. Rozšírenie cintorína v Ružinove je podľa neho jedna z možností zastavenia úbytku hrobových miest.

Ďalšími sú rozšírenie Martinského cintorína, cintorína Slávičie údolie, výstavba nového centrálneho mestského cintorína alebo pochovávanie mimo územia Bratislavy, vysvetlil Hrádek.

Mestská organizácia Marianum pripravuje pochovávanie do nových miest na historickom Ondrejskom cintoríne a na cintoríne Kozia brána v mestskej časti Staré Mesto. Na konkrétnych miestach a tvaroch pomníkov sa Marianum dohodne s bratislavským Mestským ústavom na ochranu pamiatok, aby sa nenarušil historický ráz pietnych miest. Pridelenie hrobového miesta na týchto cintorínoch bude za odplatu, jej výšku spresníme, pokračoval Hrádek.

Pohrebníctvo mesta Bratislavy Marianum spravuje 90 000 hrobových a urnových miest.

(tasr)

Páčil sa vám článok?