Sanitárny deň na grécky spôsob v Taverne

9.8.2007
0
Páčil sa vám článok?

Chcela by som napísať o mojej skúsenosti s gréckou reštauráciou TAVERNA. Pri príležitosti nášho výročia sobáša sme si chceli ísť s manželom tento deň spríjemniť do peknej a príjemnej reštaurácie.

Keďže som na internete našla túto reštauráciu a s manželom máme blízko ku gréckej kultúre aj kuchyni, tak som telefonicky objednala stôl pre dvoch na 22. 7. 2007 o 19.00 h. Nechala som im aj číslo mobilného telefónu pre prípad....

Keď sme tam večer v deň výročia prišli, čakal nás vo dverách čašník a na dverách ceduľa, že majú sanitárny deň. Keď som mu povedala, že máme objednaný stôl, s ľútosťou mi oznámil, že bohužiaľ, ale majú sanitárny deň. Keď som sa ho spýtala, prečo mi to aspoň nezatelefonovali, aby som sa podľa toho zariadila, povedal, že číslo telefónu pri mojej objednávke nie je. Bolo mi divne, že všetci sú vyobliekaní a stoly riadne prestreté ale stále nič netušiac sme s dlhým nosom prešli na druhú stranu ulice a dali si aspoň pizzu a pohár vina.

Aké bolo naše prekvapenie, keď asi po polhodine pred TAVERNOU zastavil luxusný autobus plný turistov a všetci sa nahrnuli do reštaurácie, v ktorej mal byť sanitárny deň. Keď sme sa vracali okolo naspäť domov, v kuchyni veselo vyvárali a v gréckej reštaurácii bolo veselo. Trochu ma zabolelo, že takíto klamári a neúctiví ľudia tu robia zlé meno gréckemu národu, ktorý z vlastných skúseností poznám ako slnečný, prívetivý, hrdý a charakterný národ.

K. Michálková, Bratislava
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?