Biskupickej nemocnici dnes vypli všetky telefóny

31.7.2007
0
Páčil sa vám článok?

Spoločnosť Slovak Telekom, a.s. dnes prerušila poskytovanie telekomunikačných služieb Špecializovanej geriatrickej nemocnici Podunajské Biskupice. Nemocnica totiž neuhradila pohľadávku voči ST vo výške takmer 1,2 milióna Sk.

Nevznikla ani trojstranná dohoda o uhradení dlhu medzi nemocnicou v Podunajských Biskupiciach, Fakultnou nemocnicou s poliklinikou a spoločnosťou Slovak Telekom. Ten tiež k 31. augustu odstúpil od zmluvy o pripojení a pripravuje žalobu o zaplatení dlhu.

"Slovak Telekom o patovej situácii informoval aj ministra zdravotníctva Ivana Valentoviča a požiadal ho o pomoc pri interpretácii záväzkov jednotlivých nemocníc vyplývajúcich z delimitácie. Ak neurčí nositeľa záväzkov voči Slovak Telekomu ministerstvo zdravotníctva ako zriaďovateľ oboch zainteresovaných nemocníc, bude ich môcť určiť jedine súd," informovala spoločnosť Slovak Telekom prostredníctvom tlačovej správy. Po vypojení všetkých liniek chce Slovak Telekom zriadiť nové linky pre nájomcov v areáli nemocnice v Podunajských Biskupiciach, ktorí o zriadenia spoločnosť požiadajú.

Nemocnica prestala platiť faktúry Slovak Telekomu už v auguste 2006. Podľa vyjadrení spoločnosti, od začiatku roku 2007 ST už trikrát odložil rozhodnutie o prerušení poskytovania svojich služieb s cieľom nájsť riešenie, ktoré by bolo akceptovateľné pre zadlženú nemocnicu a postupne viedlo k uhradeniu dlhu. V priebehu roka 2007 ST dlh najprv riešil s nemocnicou, detailná analýza právneho stavu a histórie zmluvných vzťahov však ukázala, že po delimitácii pracoviska Podunajské Biskupice sa nepreviedli zmluvné vzťahy z Fakultnej nemocnice s poliklinikou na nemocnicu v Podunajských Biskupiciach.

Nemocnica oddnes môže prijímať hovory, ale odchádzajúce hovory budú zablokované. Zároveň si Slovak Telekom aj naďalej bude plniť zákonom uloženú povinnosť zabezpečiť možnosť dovolať sa na linky tiesňového volania.

(sita)

Páčil sa vám článok?