V ružinovskej nemocnici hrali Beatles

21.6.2007
0
Páčil sa vám článok?

Dňa 3. mája som podstúpila v ružinovskej nemocnici na očnom oddelení operáciu - odstránenie sivého zákalu. Od začiatku bolo jasné, a ani som sa tým netajila, že mám hrôzu zo zákroku.

Už pri príchode na oddelenie ma upokojila sestrička Križanová, každému z nás sa venovala, vysvetlila, čo nás čaká, kto nás bude operovať. Potom sa prišli predstaviť inštrumentárky, milé, usmiate, vyžarujúce pokoj. Napriek tomu ma úzkostlivý strach neopúšťal. Keď už som ležala na operačnom stole, bezprostredne pred zákrokom som začula tichú hudbu, tak som len zašeptala Beatles nemáte a o pár minút už hrali Beatles.

Mladý doktor ma operoval s ľahkosťou, ktorej sa mi ani nechcelo veriť. Napriek tomu uprostred operácie ma opäť zachvátila panika. Odrazu som pocítila, že pod plachtu sa vsunula ruka jednej z inštrumentárok, chytila som sa jej a držala, až kým ma neprešla panika. Každý z nás má vraj svojho anjela strážneho, ale nie každý má to šťastie uvidieť ho. Ja som si našla naraz troch anjelov - na očnom oddelení ružinovskej nemocnice.

Žiaľ, mená inštrumentárok neviem, ale chcem sa všetkým trom poďakovať za nielen profesionálny, ale hlavne citlivý prístup k pacientom. Ďakujem aj lekárovi, ktorý ma operoval a vďaka ktorému sa mi zrak nečakane výrazne zlepšil.

Vlasta Jurišová, Bratislava
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?