Pri Šajbách postavia polyfunkčný komplex Triangel

17.5.2007
0
Páčil sa vám článok?

V bezprostrednej blízkosti areálu Akadémie Policajného zboru, na ulici Pri Šajbách, by sa ešte v tomto roku mala začať výstavba rozsiahleho polyfunkčného komplexu Triangel.

Názov komplexu je evidentne odvodený od toho, že jeho pôdorys má trojuholníkový tvar. Rovinatá, trávnatá plocha, na ktorej má súbor novostavieb vyrásť, je v súčasnosti nevyužívaná a prázdna. Polyfunkčný komplex Triangel je architektonicky riešený ako sústava štyroch samostatne stojacich objektov so štyrmi až šiestimi nadzemnými podlažiami a štyroch zvýšených častí s ôsmimi až deviatimi nadzemnými podlažiami. V komplexe by malo byť vybudovaných 161 bytov rôznych veľkostí na trvalé obývanie a ďalších 164 bytov má slúžiť na pohotovostné a prechodné ubytovanie.

V parteri sú navrhnuté obchody a gastronomické zariadenia. Pod komplexom je navrhnutý spoločný jednopodlažný suterén, ktorý by mal slúžiť ako podzemná parkovacia garáž s 266 parkovacími státiami, ďalších 134 parkovacích státí je navrhnutých na povrchu pri komplexe, takže celkový počet miest na parkovanie má byť 400. Dopravné riešenie ráta s vybudovaním dvoch obslužných komunikácií, ktoré by mali jednak sprístupňovať štyri povrchové parkoviská a jednak by z nich mali vyúsťovať vstupy rampami do podzemných parkovacích garáží.

Špecifikom sú dva verejné priestory, námestíčka, ktoré tvoria nástupy do vnútorných uličiek - obchodných pasáží. Ráta sa aj so sadovými úpravami vrátane výsadby nových stromov, ako aj s vybudovaním detského ihriska a športovísk.

Výstavba polyfunkčného komplexu Triangel by sa mala začať ešte v tomto roku, jej ukončenie sa predpokladá v roku 2009.

(juh)
VIZUALIZÁCIA - Alexy & Alexy

Páčil sa vám článok?