Betonárku majú postaviť nad diaľnicou

2.5.2007
0
Páčil sa vám článok?

Mobilnú betonárku plánuje postaviť spoločnosť TBG Doprastav v priestore medzi diaľnicou D2 a ulicou Na vrátkach v Dúbravke. Mala by byť umiestnená v existujúcom areáli Doprastavu.

Súčasťou areálu má byť aj administratívna budova. Technologické objekty betonárky a zásobníky kameniva majú byť situované bližšie k diaľnici D2. V prípade výstavby chce investor staré budovy zbúrať a postaviť nové, zanedbané plochy zrekultivovať a nasadiť zeleň. Areál bude priamo napojený na komunikáciu Na vrátkach. Stavať by sa malo začať už v novembri tohto roka a dokončenie stavby je plánované na január 2008.

K betonárke, ale aj k úmyslu postaviť paroplynovú elektráreň na Poliankach, chce podľa našich informácií zvolať starosta Dúbravky Ján Sandtner verejné zhromaždenie občanov. V okolí oboch plánovaných stavieb sú totiž záhradky, územie pod možnou elektrárňou je určené na rekreáciu. Blízke športoviská využíva mládež z Dúbravky, ale aj z blízkeho okolia. Neďaleko plánovanej betonárky sú obytné domy a výjazdová stanica rýchlej zdravotníckej pomoci.

Podľa architekta Dúbravky Jozefa Supeka sa má betón z betonárky voziť po Agátovej ulici, na výstavbu v severnej časti Dúbravky a v lokalite Lamačská brána.

„Betonárka je mobilná a v prípade ukončenia výstavby v uvedených lokalitách sa predpokladá jej premiestnenie na iné vhodné miesto,“ uviedol J. Supek.

Návrh územného plánu podľa neho predpokladá využitie tejto lokality na obchod, výrobné a nevýrobné služby.

(rob)
Páčil sa vám článok?