Návrat štúdie Staré záhrady so zmenami

23.3.2007
0
Páčil sa vám článok?

Štúdia polyfunkčnej výstavby v lamačskej časti Staré záhrady z júla 2005 sa vracia v týchto dňoch so zmenami a doplnkami, ktoré žiadal zapracovať nielen magistrát, ale aj poslanci miestneho zastupiteľstva mestskej časti Lamač.

Pôvodný plán výstavby medzi bývalým OD Lamač, Hodonínskou ulicou a Lamačským potokom hovoril o výstavbe štyroch dominánt, ktoré mali mať 16, 19, 22 a 30 podlaží. Tento plán však mesto a aj mestská časť Lamač odmietli.

Výstavba sa nezačala ani v roku 2006, pretože magistrát žiadal zapracovať pripomienky aj do prepracovanej verzie, ktorú investor predložil v apríli 2006. V nej figurovali už len dve dominanty - 13-podlažná budova s prilepenou 10-podlažnou budovou. Tretia budova má mať 8 podlaží.

Vedúca územného plánovania a dopravy miestneho úradu Lamač Mária Brennerová potvrdila, že zásadné zmeny sa týkali najmä výšky budov, ale aj dodržania tzv. uličnej čiary zo strany Hodonínskej ulice, riešenia statickej dopravy, kanalizácie, plôch zelene a podobne. V októbri 2006 magistrát napokon so zapracovaním pripomienok súhlasil a vydal k nim kladné stanovisko.

Zástupca investora Peter Zvarík doplnil, že okrem zníženia budov došlo aj k celkovému zmenšeniu objemu zástavby o dve tretiny. Z pôvodne plánovanej plochy 90 000 metrov štvorcových, bude mať zastavaná plocha 30 000 metrov štvorcových. Znížil sa aj počet obyvateľov bývajúcich na jednom hektári z pôvodných 260 na 104 ľudí. P. Zvarík dodal, že mestská časť si dala požiadavky na primerané vybudovanie parkovacích plôch aj vzhľadom na neďaleký futbalový štadión.

Miestni poslanci v Lamači sa mali obnovenou štúdiou výstavby zaoberať na zasadnutí práve v čase distribúcie nového čísla Bratislavských novín do domácností. Je pravdepodobné, že miestni poslanci výstavbu v upravenej podobe schvália. Mestská časť Lamač oboznámila Lamačanov s prepracovanou štúdiou výstavby a zapracovanými pripomienkami na verejnom zhromaždení 15. marca.

(rob)
Páčil sa vám článok?