Na Peknej ceste pokračuje ďalšia výstavba

1.3.2007
0
Páčil sa vám článok?

Developerská firma GRUNT začala s prácami na druhej etape výstavby rezidenčného sídla pri Peknej ceste. Postaví tu ďalšie tri obytné domy a 44 radových rodinných domov.

Informoval o tom podpredseda predstavenstva spoločnosti Grunt, Peter Uhlárik. Takmer všetky domy a byty už majú rezervované budúci majitelia, ktorí sa do nich budú môcť nasťahovať v priebehu druhého polroka 2008.

Rezidenčná štvrť Slanec - Pekná cesta je s rozlohou 14,6 hektára najväčším developovaným územím pre bytovú výstavbu v Bratislave. Do 21 radových rodinných domov, ktoré GRUNT vybudoval v rámci úvodnej etapy, sa už čoskoro začnú sťahovať prví obyvatelia. V najbližšom období sa začne predaj 61 bytov v dvoch bytových domoch, ktoré spoločnosť postaví v tretej etape.

Štvrť by mala byť kompletne dobudovaná do konca roku 2009. Bude sa rozprestierať v tesnej blízkosti račianskych viníc na úpätí Malých Karpát, pričom z architektonického hľadiska nesporne pôjde o jedno z najzaujímavejších rezidenčných sídel v Bratislave, ktoré jeho obyvateľom ponúkne vysoký komfort bývania.

Spoločnosť GRUNT v minulom roku preinvestovala viac ako 680 miliónov korún. Väčšina peňazí išla na výstavbu spomínaných 21 radových rodinných domov a infraštruktúry pre ďalšie fázy projektov Slanec - Pekná cesta a Koliba - Stráže, ako aj prípravy budúcich projektov. V tomto roku spoločnosť GRUNT plánuje investície takmer zdvojnásobiť.

Do výstavby pripravovaných projektov by malo ísť 1,2 miliardy korún. Jedným z nich je luxusný bytový dom s 38 bytmi na Brečtanovej ulici na Kolibe, ktorý by mal byť dokončený v priebehu budúceho roku. Ďalšie rezidenčné projekty postupne pribudnú aj v iných atraktívnych lokalitách Bratislavy.

(juh)

VIZUALIZÁCIE - Grunt

Páčil sa vám článok?