Polyfunkčný komplex Retro rozšíri ponuku služieb

16.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Dni nákupného strediska Jadran na Nevädzovej ulici sú zrátané, investor výstavby polyfunkčného komplexu Retro, ktorý ho má nahradiť, sľubuje lepšie služby.

Na ponosy našich čitateľov, ktorí sa sťažujú, že prídu o poštu, obchody a služby, ktoré boli doteraz sústredené v Jadrane, reagovali predstavitelia investorskej spoločnosti Centaurea. Argumentujú tým, že nákupné stredisko Jadran je v zlom stave, zanedbané prostredie priťahuje aj asociálov, sú tam problémy s drogami a alkoholizmom. Naproti tomu verejné priestory, ktoré budú súčasťou novopostaveného polyfunkčného centra Retro, budú neporovnateľne kultúrnejšie a sortiment služieb bude širší ako v súčasnosti.

Okrem supermarketu tu bude opäť pošta, dve bankové expozitúry, gastronomické zariadenia, obchody, drogéria, lekáreň a ďalšie služby. Okrem toho tu budú vytvorené podmienky aj pre relax, športové vyžitie, ale aj stretávanie a prechádzky.

Vyriešené bude aj prepojenie terás na Rumančekovej a Muškátovej ulici s novým obchodným centrom, do ktorého bude bezbariérový prístup (v samotnom centre budú eskalátory a výťahy). Pokiaľ ide o výhrady, že výšková časť komplexu, v ktorom má byť asi 300 bytov, bude tieniť výhľad obyvateľom existujúcich bytových domov, predstavitelia investora vyjadrili presvedčenie, že odstup novostavby od nich bude dostatočný.

Je predpoklad, že územné rozhodnutie bude vydané na jar tohto roka, búracie práce spojené s asanáciou Jadranu sa uskutočnia pravdepodobne v apríli až v máji. Čas na výstavbu podnože, v ktorej budú sústredené nové prevádzky obchodu a služieb, investor odhadol na jeden a pol roka, celý komplex vrátane bytov by mal byť dokončený a odovzdaný do užívania asi v lete roku 2009.

(juh)

VIZUALIZÁCIE – Bajoprojekt

Páčil sa vám článok?