Niekto chce pivovar zbúrať, niekto zachovať

16.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Nechápem, prečo s tým niekto neprišiel skôr. Veď ten pivovar je opacha a Stein je hanba slovenských pivovarníkov.

V Bratislave je nejako príliš zažité uvažovanie typu „nedá sa skultivovať bez toho, aby sa zbúralo“. Ako je povedané v článku, iné mestá si chránia malé pivovary, lebo vedia, že to je pre mesto spestrujúci prvok, zvlášť ak v Bratislave má ten pivovar tradíciu. Samozrejme, že môže stáť hocikde inde, ale práve o tom to je, že má byť zachovaný ako súčasť mesta.

Bohužiaľ, sú zóny, ktoré sa skultivujú len ich zbúraním. To si nalejme čistého vína. Vždy keď idem okolo toho pivovaru, tak neviem, či je ešte vojna, alebo pred vojnou. Špina, čiernota, rovné betónové steny...

Radšej mať starý chátrajúci pivovar namiesto bytov, obchodov a kancelárií kde možno nájde prácu niekoľko sto ľudí a skultivuje to okolie? Divná logika.

V žiadnom prípade nesúhlasím s výstavbou moderných veci v Starom Meste!!!

Pane, ďakujeme za ďalší dobrý zázrak pre Bratislavu. Toto pekné mesto sa stáva krajším každým dňom, ale stále ešte je v ňom neuveriteľne veľa špinavých štvrtí, budov, ulíc. Takže zase o jednu menej. SUPER.

V každom prípade likvidácia pivovaru Stein v širšom centre mesta osvieži viac Bratislavčanov než štamgastov. Pivovar tohto typu môže stáť kdekoľvek, trebárs aj na okraji ktoréhokoľvek mesta či mestečka. Stein nie je Steinom kvôli výnimočnej chuti bratislavskej vody, skôr vďaka prísadám má typickú pomerne horkastú chuť. ORCO by mohlo predstaviť v predstihu štúdiu, čo chce na mieste pivovaru postaviť, aby sme sa ako Bratislavčania mohli s ich predstavami stotožniť. Dúfajme, že napokon výstavba bude rýchla, a nie ako v prípade budovy na Šancovej ulici, ktorá je akosi uložená k večnému spánku.

Už sa nevieme dočkať, dúfame, že majitelia komplexu oslávia jeho otvorenie pivom Stein z posledných zásob a že sa ním zadusia.

Náhodou napríklad Stein ležiak špeciál je dosť dobré pivo. Niečo ako najstarší mestský pivovar si treba chrániť, nie búrať. Rezidenčno-obchodných komplexov bude v meste aj tak plno.

Nikto o pivku nič zlé nepovedal. Ale tá budova strede mesta! Špinavá. Hnusná. Vo tom to je. Je to super, že to zbúrajú.

Z diskusie k článku na www.BratislavskeNoviny.sk

Páčil sa vám článok?