Na Chalupkovej ulici chcú postaviť ďalší mrakodrap

14.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na Chalupkovej ulici neďaleko mäsiarstva Orbán by sa mala už čoskoro začať výstavba objektu s 25 podlažiami, v ktorom by mali byť byty, administratívne priestory i bunky určené na prechodné ubytovanie.

Budova má byť vysoká bezmála 79 metrov a jej obvodový plášť bude kombináciou presklenej hliníkovej fasády, kompaktných výplní a murovaných celkov. V troch podzemných podlažiach je navrhnutých 104 parkovacích miest, na prvom nadzemnom podlaží má byť okrem vstupného vestibulu a vjazdu do podzemnej garáže aj prevádzka rýchleho občerstvenia. Na druhom až štvrtom nadzemnom podlaží sa ráta s ďalšími 99 parkovacími miestami pre osobné automobily.

Na piatom až desiatom sú navrhnuté kancelárske priestory s celkovou plochou bezmála 7700 štvorcových metrov. Jedenáste nadzemné podlažie má byť technologické, na dvanástom a trinástom podlaží je navrhnutých osem buniek určených na prechodné ubytovanie manažmentu. Napokon na 14. až 25. nadzemnom podlaží by malo byť 46 bytov rôznych veľkostí a štandardu.

Pozemok, na ktorom má nová dominanta stáť, je v súčasnosti neupravenou a nezastavanou plochou, na ktorom je len náletová vegetácia. Je na ňom aj výkopová jama, ktorá vznikla v súvislosti s prípravou základov budúcej stavby, vyhĺbil ju predchádzajúci majiteľ parcely. Pozemok je súčasťou bývalej priemyselnej zóny ohraničenej ulicami Chalupkova, Továrenská, Mlynské nivy a Košická. Túto zónu objavili viacerí investori, ktorí tu rátajú s výstavbou niekoľkých výškových budov.

V najbližších rokoch sa má tento priestor urbanizovať a nadviazať na výstavbu v priľahlom okolí, či už ide o novú štvrť Eurovea v zóne Pribinova, projekt Panorama City v blízkosti výškovej budovy Tower 115 (bývalé Presscentrum) alebo veľkolepý investičný zámer Twin City, o ktorom sme informovali v predchádzajúcich vydaniach novín. Celé toto priestranstvo sa v dohľadnej budúcnosti zmení na nové centrum mesta.

(juh)

VIZUALIZÁCIA - MAX-ART

Páčil sa vám článok?