Nové centrum pre Petržalku

7.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na prelome augusta a septembra mestská časť Petržalka dala občanom možnosť pripomienkovať urbanistickú štúdiu Chorvátske rameno - Zrkadlový háj, ktorá bude slúžiť ako záväzný podklad na ďalší urbanistický rozvoj tejto časti petržalského sídliska.

K urbanistickej štúdii sa okrem kompetentných orgánov a inštitúcií, medzi ktorými boli aj úrad vlády, ministerstvá, správa ciest, železnice, pamiatkari, vyjadrili len dvaja občania. Petržalskí poslanci už štúdiu, ktorej vznik ovplyvnil aj veľký záujem investorov o podnikanie na tomto území, schválili.

Urbanistická štúdia ráta s vytvorením nového centra v Petržalke a dotvára priestor medzi Zrkadlovým hájom a Dvormi. V tejto časti by mali postupne vyrásť polyfunkčné objekty s občianskou vybavenosťou, obchody, služby, ale aj garáže a nové parkovacie plochy.

Zaujímavosťou tohto riešenia je aj „rozliatie“ Chorvátskeho ramena v jeho ohybe, kde by mal vzniknúť mestský park s množstvom zelene. Dominantou nového petržalského centra budú megaobjekty - vysoké vežové 30- až 36-podlažné budovy. Súčasťou hlavného centra bude aj mestská a športová hala, obchodný dom, nový miestny úrad a väčšie námestie. 

(mp)

Páčil sa vám článok?