Hypermarket Danubia otvoria v júni 2000

7.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

V stredu 13. októbra na Panónskej ceste v Petržalke slávnostne položili základný kameň Obchodného centra Danubia. Po dokončení sa stane najväčším nákupným strediskom na Slovensku.

Štyridsaťpäťtisíc m2 predajnej plochy zaplní hypermarket, obchody, butiky, reštaurácie a ďalšie služby. Súčasťou obchodného centra bude i bezplatné parkovisko pre 1700 áut.

Nové obchodné centrum Danubia je situované v Petržalke v blízkosti hranice troch štátov. Podľa štatistických prepočtov sa vonkajším okruhom k nemu autom dostane 130 tisíc ľudí za necelé tri minúty a ďalších 600 000 tisíc za desať minút. Ak sa k tomu pripočíta kúpna sila Bratislavčanov, ktorá je o 40 % vyššia ako slovenský priemer, zostáva sa len čudovať, prečo takýchto centier nie je v Bratislave viac.

Takmer tretina z celkovej plochy obchodného centra patrí spoločnosti Carrefour, ktorá je najväčším maloobchodným distributérom v Európe. Okrem hypermarketu s rozlohou 7500 m2  ponúkne návštevníkom nákup v dvadsiatich dvoch butikoch a jednom stredne veľkom obchodnom dome. Sortiment obsahuje 50 tisíc druhov tovaru, z čoho jedna pätina budú potraviny a zvyšok domáce potreby, elektronika, nábytok, obuv, oblečenie, kozmetika. Až 75 percent tovaru by malo byť slovenskej výroby. V obchodnom centre Danubia budú okrem spoločnosti Carrefour i kaviareň a reštaurácia drive in, ale aj ďalšie obchody a služby. Cestovná kancelária, banka, čistiareň šatstva, kľúčová služba, oprava obuvi, predajňa tlače, kníhkupectvo, optika, kvetinárstvo, zlatníctvo atď. Nový nákupný stánok bude otvorený sedem dní v týždni od rána do večera.

Výstavba obchodného centra, ktorá sa začala v auguste tohto roku, nepotrvá ani rok. Začiatkom budúceho roku by už mala stáť hrubá stavba, vo februári sa začne so zariaďovaním hypermarketu a v apríli so sťahovaním ďalších obchodov. Slávnostné otvorenie je naplánované na 7. júna 2000. Investorom stavby je slovenská spoločnosť Manta Group a dodávateľom francúzska Campenon Bernard SGE, na Slovensku známa výstavbou bratislavských hotelov Danube a Fórum. 

(mer)

Páčil sa vám článok?