V podhradí sa zapĺňajú prázdne miesta, na Mikulášskej vyrastú dva nové domy

7.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

V bratislavskom podhradí vyrastajú nové domy, ktoré postupne zapĺňajú prázdne miesta po pôvodnej zástavbe. Zatiaľ posledným je polyfunkčný objekt na Židovskej ulici, ktorého výstavba sa skončila koncom augusta.

Pred niekoľkými mesiacmi sa začalo s výstavbou ďalších dvoch domov na Mikulášskej ulici. Prázdne priestranstvo, na ktorom oba domy stavajú, slúžilo donedávna ako divoké parkovisko pre obyvateľov a návštevníkov tejto časti Starého Mesta.

Architektonické riešenie dvoch nových objektov zohľadňuje historický charakter tohto územia, ktorého dominantou je Bratislavský hrad a Kostol sv. Mikuláša. Projekt rešpektuje aj vzhľad okolitej zástavby. Architekti išli dokonca tak ďaleko, že nové domy budú takmer presnou kópiou domov z pôvodnej zástavby. Ich tvar a fasáda, ale i použité materiály zapadajú do historického prostredia a nepôsobia rušivo.

Výstavba na Mikulášskej ulici je realizovaná ako stavba dvoch od seba nezávislých polyfunkčných domov. Oba budú mať päť poschodí. V prvom dome bude trinásť bytov s obytnou plochou od 58 do 254 m2. Na prízemí budú kancelárske priestory, 18 garážových miest, z toho 3 dvojgaráže. V druhom objekte bude dvanásť bytov s plochou od 85 do 141 m2. Na prízemnom podlaží bude espresso, 13 garážových miest, z toho 4 dvojmiestne. Garáže nebudú prístupné verejnosti. V podkrovných priestoroch oboch domov budú byty a ateliéry.

Pri stavbe budov sa použijú najmodernejšie technológie a prírodné materiály, ktoré zaručujú, že sa vonkajší vzhľad bude čo najviac približovať k pôvodnej zástavbe.

Byty svojím vybavením, ale i plochou patria do kategórie nadštandardných. Ich súčasťou budú okrem drevených podláh, obkladov stien, individuálneho vykurovania aj dve telefónne prípojky a prípojka káblovej televízie so zástrčkou v každej izbe. Domy budú vybavené aj automatickým vrátnikom s videokamerou. O luxusnejšom charaktere oboch objektov svedčí i fakt, že na jednom schodisku bude maximálne päť bytov. Život nových obyvateľov bude uľahčovať i výťah vyššieho štandardu s presklennou šachtou z číreho bezpečnostného skla.

Výstavba dvoch nových domov na Mikulášskej ulici by mala byť ukončená do konca júna budúceho roku. 

(mil)

Na Mikulášskej ulici do leta budúceho roku vyrastú dva obytné domy.
VIZUALIZÁCIA - Danubia invest

Páčil sa vám článok?