Polus centrum otvoria koncom budúceho roka

7.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Pred niekoľkými mesiacmi sa na parkovisku pred futbalovým štadiónom Interu v blízkosti jazera Kuchajda rozbehla výstavba obchodno-administratívneho Polus centra. Po jeho celkovom dokončení pribudne v Bratislave nový hypermarket s množstvom ďalších obchodných, administratívnych a oddychových priestorov.

Projekt ráta v prvej etape s výstavbou 17-poschodovej administratívnej budovy a dvojpodlažného obchodného a zábavného centra. V obchodnej časti sú už rozdelené takmer všetky predajné plochy. Jedným z prevádzkovateľov je aj francúzska spoločnosť Carrefour, ktorá tu na ploche takmer 15 tisíc m2 otvorí svoj druhý hypermarket v Bratislave. Ten prvý, ktorý je v súčasnosti vo výstavbe sa nachádza na Panónskej ceste v Petržalke (podrobnejšie o ňom píšeme na 3. strane).

V zábavnom centre bude najväčšou atrakciou stredisko s ôsmimi kinosálami. V druhej etape sa začne stavať ďalšia budova s kancelárskymi priestormi a obytný blok so 100 bytmi. Motorizovaní návštevníci budú mať k dispozícii 1800 parkovacích miest, z toho 1100 v podzemných garážach a takmer 700 na streche obchodnej časti.

Výstavba prvej časti by mala byť ukončená do konca budúceho roku. Obchodná časť má byť otvorená v novembri roku 2000 a administratívne priestory o mesiac neskôr. Celý komplex má byť hotový začiatkom roku 2001.

(brn)

Páčil sa vám článok?