V Petržalke sa stavia nové obchodné centrum

6.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

V Petržalke sa pred nedávnom otvorilo nové stavenisko s rozlohou vyše 7 hektárov, na ktorom už možno vidieť silný stavebný ruch. Na stavebnom pozemku nachádzajúcom sa medzi Panónskou cestou a ohybom železnice tu do konca budúceho roku vyrastie rozsiahle obchodné centrum. Celý areál, ktorý ponesie meno DANUBIA, bude pozostávať z viacerých objektov. V prvej etape výstavby sa realizujú tri budovy.

Najväčší z objektov poskytne po dokončení svoje priestory hypermarketu Carrefour s čistou nákupnou plochou vyše 7200 m2. Okrem tohto ústredného priestoru bude v objekte obchodná pasáž, do ktorej budú orientované prenajímateľné plochy pre skoro tri desiatky butikov, resp obchodov strednej veľkosti s celkovou výmerou asi 5600 m2. Pre občerstvenie návštevníkov je v rámci pasáže navrhnutá aj reštaurácia s vonkajšou terasou.

Budúci hypermarket poskytne Bratislavčanom mimoriadne široký sortiment tovarov - od bohatej ponuky potravín až po elektroniku a potreby pre domácnosť. Pozdĺžne s Panónskou cestou je situovaný ďalší objekt, ktorý kontinuálne nadväzuje na ústrednú budovu v podobe krytej promenády so zeleňou. Z tohto zaskleného kolonádneho priestoru budú prístupné prenajímateľné obchody s celkovou nákupnou plochou  približne 4500 m2 a pri vstupe do areálu aj ďalšia dvojpodlažná reštaurácia. Súčasťou nákupného centra budú aj rozsiahle parkovacie plochy pre viac než 1700 áut.

Rozvojový program ráta v blízkej budúcnosti aj s druhou etapou výstavby centra Danubia v podobe štvrtého stavebného objektu, ktorý pozemok uzavrie aj zo západnej strany, čím sa vytvorí kľudný vnútroareálový priestor s novovysadenou zeleňou. V tomto objekte sa opäť počíta s umiestnením obchodných priestorov a pravdepodobne aj viacerých kinosál.

Autorom projektu celého obchodného areálu je bratislavský ateliér architektúry BOGÁR KRÁLIK URBAN. Svoj návrh architekti koncipovali ako kompozíciu jednoduchých geometrických útvarov, kde dominujú živé farebné plochy a kvalitné materiály fasád. Stavebníkom obchodného centra je slovenská spoločnosť MANTA GROUP. Uvedenú investíciu realizuje v rámci niekoľkoročnej spolupráce s francúzskou súkromnou firmou CAMPENON BERNARD SGE – hlavným dodávateľom stavby.

„Loď Danubia“ sa teda už konštruuje a vypláva v letných mesiacoch roku 2000. 

(brn)
VIZUALIZÁCIA - bku

Páčil sa vám článok?