Na výstavbu bytov pôjde až 50 miliónov

30.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Rozpočet mestskej časti Ružinov má byť schválený na najbližšom riadnom zasadnutí tamojšieho miestneho zastupiteľstva, ktoré bude 27. apríla. Potvrdili nám to zástupcovia mestskej časti s tým, že návrh rozpočtu už schválila mestská rada.

Plánované výdavky by mali dosiahnuť výšku vyše 339 miliónov korún, čo je o 21 miliónov viac ako v minulom roku. Na sociálne zabezpečenie Ružinov vyčlenil takmer 43 miliónov korún, z toho len na zariadenia sociálnej starostlivosti takmer 36 miliónov korún. Kapitálové výdavky na dopravu tvoria 19,5 milióna korún. Majú byť použité najmä na rekonštrukciu a výstavbu miestnych komunikácií, vrátane parkovania na území tejto mestskej časti.

Veľkú časť tohtoročných výdavkov tvoria prostriedky na výstavbu bytov - 20 miliónov na výstavbu bytov na Mierovej ulici a 30 miliónov pre výstavbu na Bulharskej ulici.

Na plánovanú výstavbu vodovodu Malé Pálenisko pôjde 5 miliónov a na rozšírenie a rekonštrukciu Telocvičnej ulice 10 miliónov korún. Na dostavbu cirkevného centra Kostol Pošeň sa počíta s príspevkom vo výške 12 miliónov a na dostavbu Zborového evanjelického domu vo výške 2 milióny korún. Špeciálne výdavky vo výške 3 milióny korún tvorí oslava milénia - príchodu roku 2000. Príjmy mestskej časti Ružinov by mali byť zhruba na rovnakej úrovni ako výdavky.

Na mimoriadnom rokovaní miestneho zastupiteľstva Ružinov 26. apríla majú poslanci rokovať o návrhu na likvidáciu bytového podniku a založení novej správcovskej spoločnosti.

(sz)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie