Namiesto fabrík budú v Ružinove stavať byty

25.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Ružinovské miestne zastupiteľstvo schválilo aktualizáciu územného plánu Ružinova. Ten ráta so zmenou využitia pozemkov pôvodne určených na priemyselnú výstavbu na budovanie občianskej vybavenosti a bytovú výstavbu.

Podľa ružinovského starostu Pavla Kuboviča je v Ružinove priemyslu dosť, riešiť treba predovšetkým otázku bývania. Ako zaujímavé teritórium sa v súvislosti s ďalším rozvojom Ružinova javí Ružinovská ulica, ktorá by sa mala stať ružinovským bulvárom. V súčasnosti však jej premenu brzdia nevyriešené majetkové vzťahy.

Jedným z najatraktívnejších priestorov Ružinova zostáva centrálne trhovisko. V minulom roku sa často hovorilo o jeho prestavbe a novej podobe. Štúdia úprav centrálneho trhoviska je spracovaná v dvoch alternatívach, ale podľa starostu je v prvom rade potrebné riešiť parkovanie.

Parkovisko by malo zostať na doterajšom mieste, ale riešené bude buď podzemnou alebo nadzemnou garážou. Až po vyriešení tohto problému sa bude môcť pristúpiť k ďalším úpravám. Tie zatiaľ komplikujú nevyrovnané pozemky a objekty, ktoré nie sú v majetku ani v správe mestskej časti ani iných právnych subjektov. V krátkom čase sa preto radikálne zmeny očakávať nedajú.

(saz)

Páčil sa vám článok?