Do konca leta vydláždia celú „Nedbalku“

24.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Úsek Nedbalovej ulice od križovatky s Laurinskou po križovatku s Klobučníckou bude vydláždený do polovice júna. Potvrdil nám to vedúci úseku dopravy miestneho úradu Staré Mesto Ján Dinka s tým, že slávnostné odovzdanie tejto časti pešej zóny do užívania je naplánované na 25. júna.

V ten deň bude vernisážou výstavy Socha a objekt otvorené aj Staromestské kultúrne leto, ktoré hneď na úvod prinesie Bratislavčanom viacero prekvapení. Či už nové atraktívne osvetlenie Rolandovej fontány alebo repliku Laurinskej brány, ktorá bude inštalovaná pred Divadlom P. O. Hviezdoslava.

Na vydláždenej časti Nedbalovej ulice bude pojazdný chodník pre zásobovanie Starej tržnice a prejazd pre zásobovanie prevádzok na Laurinskej ulici. Pravá časť Nedbalovej ulice oproti tržnici bude lemovaná žulovými homoľami v tvare biskupského klubúka, ktoré budú chodcov chrániť pred autami. Budú napojené na rad zábran, ktoré lemujú aj stredný úsek Laurinskej ulice.

Počas letných prázdnin sa začne aj s dláždením druhej časti Nedbalovej ulice od križovatky s Klobučníckou po Františkánsku ulicu. Na celej Nedbalovej a neskôr aj na Klobučníckej ulici bude použitá rovnaká dlažba ako na strednej časti Laurinskej ulice - stred ulíc bude tvoriť čadičová dlažba, ktorá bude pojazdná, po bokoch budú žulové dlaždice známe z pešej zóny.

Po dokončení dláždenia prvého úseku Nedbalovej ulice, bude opäť uzavretý vjazd z Kamenného námestia na Laurinskú ulicu. Úsek pred DPOH bude pre zásobovanie otvorený len ráno od 6. do 10. hodiny, inak bude z oboch strán tento úsek ulice uzavretý hydraulickými zábranami.

(ado)

Dláždenie tejto časti Nedbalovej ulice bude dokončené do polovice júna.
FOTO - Jana Mišauerová

Páčil sa vám článok?