Hviezdoslavovo námestie čoskoro uzatvoria

23.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

V predchádzajúcom vydaní sme informovali o súhlasnom stanovisku mestskej časti Staré Mesto na výrub jedenástich stromov, ktoré dosiaľ bránili začatiu výstavby podzemných garáží na Hviezdoslavovom námestí. Tie budú súčasťou práve rekonštruovaného hotela Carlton.

V tejto súvislosti sme zisťovali, kedy budú stromy vypílené a ako budú nahradené. Zástupcovia spoločnosti COTECNO, S.A., ktorá je generálnym dodávateľom garáží, nás informovali, že stromy budú vypílené ihneď, ako spoločnosť dostane zmenené stavebné povolenie povoľujúce vypílenie stromov. Súhlasné stanovisko Starého Mesta však bolo podmienené výsadbou novej zelene, za 11 vyrúbaných bude investor musieť vysadiť 55 nových stromov.

Výstavba podzemných garáží sa začala v pondelok 3. mája. Počas nej bude táto časť Hviezdoslavovho námestia pre všetkých motoristov uzatvorená. V priebehu najbližších dní bude prejazd cez námestie znemožnený, pričom premávka bude odklonená okolo budovy amerického veľvyslanectva cez Paulínyho ulicu popri hoteli Danube na Rázusovo nábrežie. O uzávierke tejto časti Hviezdoslavovho námestia budú informovať aj tabule umiestnené pri vstupe na námestie.

Podzemné garáže pred Carltonom budú mať kapacitu 410 parkovacích miest. Verejnosti by malo zostať prístupných aspoň 30 percent tejto kapacity. Zvyšok bude určený zákazníkom a klientom hotela Carlton, užívateľom novovybudovaných kancelárskych priestorov a na dlhodobé prenájmy. Ukončenie výstavby podzemných garáží je naplánované na jún roku 2000.

Pred niekoľkými dňami sa uprostred parku na Hviezdoslavovom námestí objavili autá parkujúce na označených miestach. Ako sme sa dozvedeli od Jána Morávka z Bratislavskej parkovacej služby, sú to náhradné boxy pre 50 vozidiel zastupiteľských úradov, ktoré dočasne nahradili pôvodné parkovacie miesta. Tie boli zrušené z dôvodu opravy vodovodu v priestore pred detskou cukrárňou. Pôvodné parkovacie miesta budú obnovené hneď po skončení opravy, čo by malo byť v priebehu jedného týždňa.

(mil)

Parkovisko na Hviezdoslavovom námestí je vraj dočasné...
FOTO - Vladimír Mišauer

Páčil sa vám článok?