Dláždenie centra bude pokračova

20.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

V centre Bratislavy sa už začalo s opravou výtlkov a jám, ktoré sa po zime objavili na mestských komunikáciách. Podľa plánu opráv a údržby miestnych komunikácií na tento rok, plánuje investovať celkovo 117 miliónov korún.

Medzi prioritné patria oprava oporných múrov na Žižkovej a Podtatranského ulici, predláždenie Nedbalovej ulice v úseku za Starou tržnicou, rekonštrukcia chodníkov na Rázusovom nábreží medzi propelerom a Novým mostom. Spolu s celoplošnými opravami výtlkov a obrubníkov to bude mestskú časť stáť 68 miliónov korún.

Ako uviedol starosta Andrej Ďurkovský, najmä na výtlky by potrebovali viac peňazí. V tomto roku Staré Mesto tiež pripravuje projektovú dokumentáciu na predláždenie Klobučníckej a Františkánskej ulice. To však príde na rad až po tom, čo bude dokončená stavba podzemných garáží pri budove magistrátu, lebo inak by bol znemožnený prístup na Primaciálne námestie.

„Okrem týchto rekonštrukcií mám jednu ambíciu navyše - chcel by som, aby mestská časť rozšírila komunikáciu na Nábreží arm. gen. L. Svobodu o jeden jazdný pruh medzi tunelom a Novým mostom. Potešili by sme tak mnohých vodičov zo západnej časti mesta, ktorí sa tu najmä v rannej špičke dostávajú do zbytočného spomaľovacieho lievika.,“ uviedol A. Ďurkovský.

Momentálne o tom rokuje na Úrade vlády SR, pretože je šanca, že by pre tento projekt mohla mestská časť využiť prostriedky z fondu Európskej únie PHARE.

(stn)

Páčil sa vám článok?