Na Cintorínskej na mieste škôlky majú postaviť dom

18.1.2007
Páčil sa vám článok?

Na Cintorínskej ulici sa pripravuje výstavba polyfunkčného domu, v ktorom má byť okrem administratívnej časti aj 26 bytov. Súčasťou objektu má byť aj materská škola.

Územie, na ktorom sa má stavať, je ohraničené zo severozápadnej strany Cintorínskou ulicou, zo severovýchodnej strany Klemensovou ulicou, z juhovýchodnej strany areálom gymnázia na Dunajskej ulici a z juhozápadnej strany obytnou budovou. Polyfunkčný objekt má pozostávať z dvoch častí usporiadaných do tvaru L v smere k Cintorínskej, resp. Klemensovej ulici. Na južnej strane pozemku je navrhnutý prízemný objekt materskej školy, ktorý bude priamo prepojený k dvorom gymnázia. V štvorpodlažných podzemných garážach má byť 120 miest, ďalších deväť má byť na ulici pri dome.

Dom má mať šesť nadzemných podlaží plus siedme ustupujúce. Na prvom až treťom nadzemnom podlaží majú byť obchody, služby a administratíva. Je predpoklad, že v administratívnych priestoroch by mohlo nájsť prácu asi 65 zamestnancov, ďalších asi sedem zamestnancov by mohlo byť v prevádzkach obchodu a služieb. Štvrté až siedme podlažie má plniť funkciu bývania pre asi 74 obyvateľov.

Na južnej strane prízemia je navrhovaný objekt materskej školy pre 48 detí, ktorý bude prepojený s areálom priľahlého gymnázia. Zámer ráta aj s rekonštrukciou priľahlého školského ihriska a vytvorením detského ihriska pre materskú školu. Začatie výstavby sa predpokladá v júni tohto roka, jej ukončenie v máji 2008.

(juh)

VIZUALIZÁCIA - R. Granec a sowa/studio

Páčil sa vám článok?