Moderná stavba na Obchodnú nepatrí

17.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

So záujmom som si prečítala článok o pripravovanej stavbe obchodno-administratívnej budovy na rohu Obchodnej a Mariánskej ulice (štúdia Schöndorf). Chcela by som sa s vami podeliť o môj laický názor.

Uznávam, že ide o zaujímavú „supermodernú“ stavbu, ale mrzí ma, že má byť umiestnená na mieste, kam sa práve takáto budova nehodí, najmä vzhľadom na ráz Obchodnej ulice, ktorú uzatvára Alžbetka.

Je mi veľmi ľúto, že ideme pomaly, ale iste meniť kolorit tejto ulice. Už sa tu stavia obchodné centrum, ktoré síce nepoznám, ale tiež má prívlastok „moderné“. Niekto by možno namietal, že už tu existujú budovy novšej architektúry. Ja si však myslím, že i keď ide o novšiu architektúru, má zohľadňovať charakter okolitej výstavby, ak sa chce zachovať pôvodná zástavba. Dúfam, že v tomto prípade áno.

Prosím, ak je to vo vašich možnostiach, oslovte s mojím názorom odborníkov a ľudí podieľajúcich sa na tvorbe Obchodnej ulice. Bola by som veľmi rada, keby ste môj aj ich názor uverejnili. Okrem toho, projekt tejto výstavby by v našom meste určite našiel uplatnenie, napr. v zóne, ktorá by bola zameraná na výstavbu modernej architektúry. Takúto zónu si viem predstaviť v oblasti už existujúcich stavieb: výšková budova VÚB na Mlynských nivách, novostavba SND, budova Slovenskej poisťovne na Dostojevského rade alebo na rohu Starohorskej a Mýtnej ulice, vedľa novej budovy NBS.

E. Hotová, Petržalka
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie